DM-ugen

Verdens næststørste sport kan nu opleves ved DM-ugen

Cricket er en af de nye sportsgrene til DM-ugen i 2024 i Herning.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Malte Storm Madsen
12. feb 2024
Cricket er en af de nye sportsgrene til DM-ugen i 2024 i Herning.

Selvom cricket ikke ligefrem er hvermandseje i Danmark, er det alligevel en af de absolut mest populære sportsgrene i verden. Faktisk er cricket den næstmest spillede  sport på kloden efter fodbold.
Under DM-ugen i Herning bliver det nu muligt at opleve den traditionsrige sportsgren.

Hos Dansk Cricket-Forbund håber man på, at DM-ugen kan være med til at udbrede sportsgrenen i Danmark:

"Siden den første DM-uge blev afholdt, har vi ærgret os over, at det ikke var muligt for os at deltage. Vi glæder os derfor nu til at være en del af dette event og den byfest, som det også er. Ligeledes vil vi ikke lægge skjule på, at vi naturligvis håber at få plads på tv og masser af omtale, der vil udbrede kendskabet til vores sport," udtaler Alex Olsen, Generalsekretær i Dansk Cricket-Forbund, og fortsætter:

"Kampene bliver afviklet i et format på omkring tre timer, hvilket er perfekt til DM-ugen. Masser af action og flere hold i kamp på samme dag. Så kik forbi Herning Cricket Club, og oplev en idræt, hvor gode værdier er i højsæde. Ingen råben af dommerne, men fuld accept og respekt."

På trods af. at cricket for mange danskere er lidt ukendt, er det en af de ældste sportsgrene i Danmark. Sporten blev nemlig bragt hertil af engelske jernbaneingeniører i midten af 1800-tallet i forbindelse med anlæggelsen af jernbaner i Danmark.

Hvad er DM-ugen?

DM-ugen er et relativt nyt og stort sportevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Aalborg var værtsby for DM-ugens to første udgaver i 2022 og 2023, mens Herning bliver vært i 2024 i uge 25.

Cricket

Vidste du?

  • Cricket er den næstmest spillede sportsgren i verden efter fodbold

  • I gamle dage varede cricketkampe flere dage 

  • Den længste cricketkamp blev spillet i 1939 mellem England og Sydafrika og varede i 14 dage

  • Cricket er især populært i England og i tidligere britiske kolonier som Indien, Pakistan og Bangladesh

Flere nyheder