41 sportsgrene klar til kæmpe dansk medaljefest

Kuglestød bliver også en del af DM-ugen 2024
20.-23. juni debuterer Herning som vært for DM-ugen, der som et nationalt mini-OL byder på en buffet af discipliner fra dansk topidræt. Omkring 140 danmarksmestre ventes at blive kåret under den store sportsfest.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Johan Lyngholm-Bjerge
30. jan 2024
20.-23. juni debuterer Herning som vært for DM-ugen, der som et nationalt mini-OL byder på en buffet af discipliner fra dansk topidræt. Omkring 140 danmarksmestre ventes at blive kåret under den store sportsfest.

Cykelstjerner i verdensklasse, frygtløse faldskærmsudspringere og ræsende rallybiler. 

For tredje år i træk afvikler Danmarks Idrætsforbund (DIF) DM-ugen, hvor toppen af dansk eliteidræt samles om at kåre danmarksmestre på tværs af sportsforbund og sportsgrene. 

Efter to flotte år i Aalborg overtager Herning denne sommer værtskabet, og forude venter en festuge i det midtjyske med attraktive sportsdiscipliner til lands, til vands og i luften. 

Det hele afvikles i uge 25 fra 20.-23. juni med tennis og flere luftsportsgrene som tyvstart fra mandag 17. juni.  

Luftsport og flere nye sportsgrene

Forberedelserne er i fuld gang, men med små fem måneder til afvikling står det nu klart, at DM-ugen i år faciliterer danmarksmesterskaber for 32 sportsforbund fordelt på 41 sportsgrene. I alt forventes det, at godt 140 nye danmarksmestre skal kåres under det danske svar på et nationalt OL, der finder sted kun en lille måned før De Olympiske Lege i Paris.

Det bliver med danske Tour de France-stjerner susende gennem Herning midtby, bumstærke kajakroere i Fuglsang Sø og for første gang i DM-ugens historie en trio af spektakulære luftdiscipliner ved Flyvecenter Arnborg i udkanten af Herning. 

Dansk Faldskærms Union, som også sidste år var med i DM-ugen, er i år gået sammen med Dansk Hanggliding og Paragliding Union og Dansk Svæveflyver Union om at skabe en sportsfest på himlen over Herning.

”Det bliver nogle historiske dage for vores tre forbund, hvor vi vil vise Danmark, hvor fascinerende luftsport er. Det kan ikke undgå at blive spektakulært, når vi åbner flyvecenteret op og viser, hvad vores idrætter kan,” siger sekretariatsleder Nikolaj Larsen, formand Sanne Røhe og generalsekretær Kristine Hornum fra henholdsvis Dansk Faldskærms Union, Dansk Hanggliding og Paragliding Union og Dansk Svæveflyver Union i en fælles udtalelse.    

Udover svæveflyvning og hanggliding/paragliding er bordtennis, cricket, boksning og speedskating blandt de øvrige debuterende sportsgrene under DM-ugen, mens store sportsgrene som atletik, cykling, tennis og golf er blandt gengangerne fra de første år. 

Tusindvis af atleter og tilskuere

Sidste år gæstede op mod 150.000 gæster Aalborg under DM-ugen, som igen i Herning inviterer til gratis sports- og folkefest. Med afvikling af mesterskaber midt på torvet og andre arenaer i byrummet med DR som tv-mæssig mandsopdækker.

”DM-ugen samler danskerne om vores bedste atleter og den idræt, der hver dag dyrkes i vores idrætsforeninger over hele landet. Det bliver en uge spækket med store oplevelser, og vi glæder os over, at vi igen i år kan præsentere nye sportsgrene i DM-ugen-familien,” siger Hans Natorp, formand i DIF. 

Han glæder sig desuden over et tæt og stærkt samarbejde med Herning Kommune.

”I Herning Kommune ser vi frem til at tage imod tusindvis af atleter og tilskuere, når vi for første gang er vært for DM-ugen. Vi kommer til at bruge vores mange faciliteter og byrummet til at skabe de bedste og mest spektakulære rammer for konkurrencerne. DM-ugen er noget helt særligt, og i Herning er vi vant til at afvikle store events og arrangementer. Det kan kun blive godt,” siger Dorte West, borgmester i Herning Kommune.

Fakta om DM-ugen 2024

  • Herning den 20.-23. juni
  • 41 sportsgrene
  • 32 specialforbund
  • 86 discipliner
  • Cirka 140 medajlesæt
  • Cirka 3000 atleter

Følg med live eller på DR

De mange danmarksmesterskaber i Herning kan opleves helt gratis fra 20.-23. juni – enten live eller når DR igen i år dækker begivenheden på alle platforme.

Hvad er DM-ugen?

DM-ugen er et stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Herning. DR er mediepartner på eventet.

Læs mere på dmugen.dk, hvor du også kan dykke ned i de enkelte idrætter.

Sportsgrene, der deltager i DM-ugen

Atletik

Hockey

Beachvolleyball

Kano

*Boksning

Kajak

*Bordtennis

*Karting

Bowling

Krolf

Billard

Minigolf

Bueskydning

Padel

*Cricket

Paragliding

Cykling

Petanque

*Cykling (para)

*Pickleball

Dart

Rallysprint

El-hockey (para)

*Scoot

Faldskærm

*Speedskating

Flag Football

Skydning

*Fodboldgolf

Squash

*Fridykning

*Streetrace

Funktionel Fitness

Styrkeløft

*Goalball (para)

*Svæveflyvning

Golf

Tennis

Gymnastik (tumbling)

Vægtløftning

*Hanggliding

Wakeboard

* Nye sportsgrene i 2024