Tre finalister fundet til stor idrætspris

Danskerne har stemt. Hammel Gymnastikforening, Krumspring og Volleyklubben Vestsjælland bliver finalisterne til prisen Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2023.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
29. nov 2023
Danskerne har stemt. Hammel Gymnastikforening, Krumspring og Volleyklubben Vestsjælland bliver finalisterne til prisen Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2023.

Vinderen af prisen Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2023 skal findes blandt Hammel Gymnastikforening, Krumspring og Volleyklubben Vestsjælland (nævnt i alfabetisk rækkefølge).

De seneste to uger har danskerne kunnet stemme på seks udvalgte finalister, og på baggrund af juryens vurdering og stemmetallenenes fordeling blev konklusionen, at disse tre foreninger er med i opløbet ved DR’s store Sport 2023-gallashow i Jyske Bank Boksen i Herning lørdag den 6. januar. Her vil det blive afsløret hvilken af de tre foreninger, der vinder prisen og hele 100.000 kroner.

Der blev indsendt hele 1.056 indstillinger til prisen, og en jury udvalgte blandt de mange indstillinger seks foreninger, som danskerne kunne stemme på på DIF’s hjemmeside. Den mulighed benyttede 5.378 danskere sig af.

Ud over de tre foreninger, som nu går videre, var også Sønderborg Skateklub, Lindholm Badmintonklub og Boldklubben B1913 blandt de seks finalister.

”Jeg vil gerne ønske alle seks finalister tillykke. Det har været dejligt at mærke stoltheden hos foreningerne over at være med i opløbet om at vinde prisen. Tre af foreningerne går nu videre til ’finalen’ i Herning, men alle seks foreninger har fortjent at vinde,” siger formand for DIF, Hans Natorp.

Hans Natorp udgjorde den jury, der udvalgt de seks finalister sammen med direktør i Danske Spil A/S Nikolas Lyhne-Knudsen og Rikke Nielsen, der er daglig leder af håndboldinitiativet LykkeLiga.

”Vi har i juryen virkelig fået håndfast bevis på, hvor mange fantastiske frivillige, der lægger hjerteblod i at skabe fællesskaber, bevægelse og glæde i hele Danmark”, siger Nikolas Lyhne-Knudsen.

Den endelige vinder modtager 100.000 kroner, mens de fem øvrige finalister modtager 10.000 kroner. Se alle 1.056 indstillinger og læs portrætter af de seks finalister på https://www.dif.dk/arets-idraetsforening

Tidligere vindere af prisen:

2022: Cykling Odense

2021: Tune IF