Grøn idræt

Otte forbund får grøn status

De første otte specialforbund kan nu bryste sig af at være blevet certificeret som Grøn idræt.
2. nov 2023
De første otte specialforbund kan nu bryste sig af at være blevet certificeret som Grøn idræt.

Idrætten skal være grønnere og mere klimavenlig. Et af midlerne er den ny, interne grønne certificeringsordning på klima- og bæredygtighedsområdet Grøn idræt, som blev indført i foråret på DIF’s årsmøde 2023. Grøn idræt skal hjælpe de enkelte specialforbund med at bidrage til en grønnere hverdag eksempelvis gennem energirenoveringer, biodiversitet, mindre miljøbelastende sportsudstyr og strategier for reduktion af CO2-aftrykket ved events.

De første otte forbund har nu modtaget det anerkendende ’stempel’ Grøn Idræt, og det drejer som om følgende specialforbund:

Dansk Orienterings-Forbund​
Dansk Hanggliding og Paragliding​
Triatlon Danmark​
Dansk Skytte Union​
Dansk Automobil Sports Union​
Dansk Boldspil-Union​
Dansk Golf Union​
Surf & SUP Danmark​

For at blive certificeret som Grøn idræt skal man på ansøgningstidspunktet leve op til tre obligatoriske krav, udarbejde en klima- og bæredygtighedsstrategi og vælge to-fire individuelle indsatser, som aftales med DIF.

Grøn idræt-certificeringen gælder for to år. 

Download

Grøn rapport

Flere nyheder