Første danske atlet udtaget til OL i Paris

Jesper Hansen med sin sølvmedalje ved OL i Tokyo 2021
Skeetskytten Jesper Hansen, der vandt sølv ved OL i Tokyo, er som den første danske atlet blevet udtaget til OL i Paris.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
14. nov 2023
Skeetskytten Jesper Hansen, der vandt sølv ved OL i Tokyo, er som den første danske atlet blevet udtaget til OL i Paris.

Ved det seneste sommer-OL i Tokyo vandt skeetskytten Jesper Hansen den første af 11 danske medaljer, da han sikrede sig sølv. Nu er Jesper Hansen klar til at gå på medaljejagt igen, da han som den første danske atlet er blevet officielt udtaget til OL i Paris 2024.

”Det er en ære at blive udtaget som den første, og rent sportsligt betyder det også meget for mig. Det giver mig tid til at forberede mig optimalt. Nu har jeg ét mål og kun ét mål for øje, og det er OL i Paris,” siger Jesper Hansen og fortsætter:

”Jeg skal ikke jagte en OL-plads længere, og det giver mig mulighed for at arbejde med de små detaljer, uden at tænke på, hvad det betyder på kort sigt. På den måde kan jeg time formen optimalt i forhold til legene i Paris.”

Fjerde OL i træk

Den 42-årige skytte skal i Paris deltage ved sit fjerde OL i træk. Hidtil er det resultatmæssigt kun gået fremad. I London i 2012 blev han nummer 26. Ved legene i Rio i 2016 kom han i finalen og blev nummer fem, mens han i Tokyo fik en flot sølvmedalje.

”Det bliver ikke nemt at forbedre mig igen, for så skal jeg jo vinde guld. Men muligheden er der. Jeg går i hvert fald efter at komme i finalen for tredje OL i træk, og når man først er i finalen, så kan alt ske. Jeg er rigtig godt skydende, og jeg vil gøre alt for at vinde en medalje til Danmark i Paris,” slår Jesper Hansen fast.

Det er DIF’s bestyrelse, som er national olympisk komité i Danmark, der har udtaget Jesper Hansen på baggrund af en indstilling fra Dansk Skytte Union.

”Udtagelsen af den første danske atlet er en milepæl i forberedelserne frem mod legene i Paris. Jeg er rigtig glad for, at vi igen har Jesper med på holdet. Med sin sølvmedalje leverede han en fantastisk præstation i Tokyo og sendte et signal til resten af holdet om, at der var noget at komme efter. Han leverede således ’startskuddet’ til en rigtig god dansk medaljehøst,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s OL-chef de mission for Paris-legene.

Lars Balle Christensen, sportsdirektør hos Team Danmark, tilføjer:

”Jesper Hansen har gennem flere år vist, at han er en af verdens bedste skytter. I en sport hvor det virkelig er meget få marginaler, som afgør de øverste pladser på podiet, har han en ro og et mentalt overskud, som ofte gør forskellen. Med OL-pladsen på plads allerede nu kan Jesper få de bedst mulige forberedelser til OL. Vi glæder os til i samarbejde med hans træner og sportschef at hjælpe Jesper med igen at finde alle marginalerne, så han forhåbentlig igen viser Dannebrog flot frem næste sommer.”


Yderligere kommentarer:

Jesper Hansen, via Dansk Skytte Unions sportschef, Linda Andersson: 21665013 linda.andersson@skytteunion.dk

Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk

Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk

 

Fakta om Jesper Hansen

Alder: 43 år (født 19. november 1980)

Sportsgren: Skydning

Disciplin: Skeet

Klub: Københavns Flugtskytte Klub

Udvalgte resultater: OL-sølv ved OL 2021, 5.-plads ved OL 2016, VM-guld 2013, EM-guld 2018, EM-bronze 2015,

Tidligere OL-deltagelser: 2012, 2016, 2021