Get2sport

Rekordmange børn på fodboldskole i udsatte boligområder

DBU Get2 Fodboldskoler er populære som aldrig før. Med 1.726 deltagere har de særlige fodboldskoler igen i år overgået sig selv.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jonas Hjortdal
5. sep 2023
DBU Get2 Fodboldskoler er populære som aldrig før. Med 1.726 deltagere har de særlige fodboldskoler igen i år overgået sig selv.

”Det er sjovt, og man får mange nye venner,” siger Maya Larsby på 11 år.

Hun har spillet fodbold i Albertslund på en af sommerens DBU Get2 Fodboldskoler. De særlige fodboldskoler ligner de almindelige DBU Fodboldskoler, men adskiller sig ved at være for børn og unge i udsatte boligområder til en reduceret pris

Maya Larsby og hendes venner er langt fra de eneste, der har haft nogle gode oplevelser med en bold ved fødderne i løbet af sommeren. I alt har 1.726 piger og drenge snøret fodboldstøvlerne og løbet på banen til de særlige fodboldskoler. Det er rekordhøjt.

Flere børn og unge skal blive en del af fodboldens fællesskaber
DBU Get2 Fodboldskole blev afholdt første gang i 2011. Målet er at få flere børn og unge til at blive en del af fodboldens fællesskaber. Børn og unge, som måske ikke kender så meget til fodboldklubberne i forvejen.

Det glæder det Bent Clausen, næstformand i DBU og formand i DBU Bredde, at opbakningen til fodboldskolen fortsætter:

”Fodboldskolerne er en unik chance for at introducere børn og unge til fodboldens fantastiske fællesskab. Det giver dem mulighed for at møde nye kammerater og skabe varige venskaber. Det kunne ikke lade sig gøre uden de frivillige, og vi skylder dem en kæmpe tak for det arbejde, de lægger både inden og uden for kridtstregerne,” siger Bent Clausen.

I DIF deler man begejstringen og er særligt positive over de mange piger, der har indtaget fodboldbanerne i sommer:

”Fodbold og idrætsforeninger har en helt særlig social kraft. Derfor er vi så glade for, at der igen i år er rekordmange børn, der får grint og svedt igennem på fodboldskolerne. Det er særligt imponerende at se den rekordstore andel af piger, der er trukket i støvlerne. Det vidner om, at det store opsøgende arbejde bærer frugt, og at det tætte samarbejde mellem kommuner og de frivillige i foreningslivet i de udsatte områder virker,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF.

I alt er der i år blevet afviklet 23 Get2 Fodboldskoler landet over.

Fakta om DBU Get2 Fodboldskole

  • DBU Get2 Fodboldskoler og DIF get2sport er udover DIF og DBU støttet af kommunerne, Nordea-fonden og Udlændinge- og Integrationsministeriet og Social-, Bolig- og Ældreministeriet.
  • DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder og udbydes desuden til en lavere pris end de almindelige fodboldskoler
  • DBU Get2 Fodboldskolerne så dagens lys i 2011.

Flere nyheder