Bragende kom-og-prøv-succes under DM-ugen

Over 15.000 gæster anslås at have besøgt Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park under DM-ugen i Aalborg (Foto: Lars Møller)
Hele weekenden har det summet af liv i Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park, der var en af de nye, store satsninger under DM-ugen. Parken er netop lukket og slukket, og den har været et oplagt supplement til DM-ugens mange mesterskaber, er konklusionen fra folkene bag.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Bodil Kjærgaard
25. jun 2023
Hele weekenden har det summet af liv i Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park, der var en af de nye, store satsninger under DM-ugen. Parken er netop lukket og slukket, og den har været et oplagt supplement til DM-ugens mange mesterskaber, er konklusionen fra folkene bag.

Unge som ældre, vennegrupper og børnefamilier har prøvet kræfter med alt fra atletik og armbrydning over bueskydning og baseball til petanque og pickleball. Derudover har der været underholdning på scenen med blandt andre Wafande og en større gruppe af de kendte MGP-stjerner, og parken har nydt stor opbakning fra Aalborgs borgere. Det anslås, at Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park har haft over 15.000 besøgende siden fredag eftermiddag.

Alt i alt en stor succes, konstaterer fondsdirektør i Spar Nord Fonden, Bo Uggerhøj:

”Der har været fuldt drøn på kom-og-prøv-parken hele weekenden – fuldstændig som vi havde håbet. Besøgende i alle aldre har taget imod de mange aktiviteter med stor iver, og der er blevet konkurreret til den store guldmedalje på pladsen. Alle aktiviteterne er sat i gang med hjælp fra de mange frivillige, som har stillet sig til rådighed. Uden dem ville DM-ugen ikke kunne hænge sammen på den måde, vi har været vidne til – de fortjener om nogen en hyldest.”

Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park har budt på hele 30 forskellige kom-og-prøv-aktiviteter, hvor både forbund og lokale aktører har været værter.

Kæmpe engagement

Det store puslespil har udviklingskonsulent i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Anders Vedel stået for, og han sender cadeauen videre.

”Vi har oplevet stor opbakning og velvilje fra både forbund og lokale idrætsaktører, der har kunnet se ideen i at have aktiviteter med i Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park, og de har lagt et kæmpe engagement og frivillig indsats for at få det til at lykkes,” siger Anders Vedel.

Og han bakkes op af sin kollega i DIF, projektleder Mads Bang Aaen:

”Kom-og-prøv-parken har været en stor succes, men den var aldrig kommet i stand uden støtten fra Spar Nord Fonden, samarbejdet med Aalborg Kommune og de mange frivillige, der også har hjulpet med. Så rigtig stor tak til dem, for det endte med at være præcis det flotte udstillingsvindue for idrætten, som vi håbede på,” lyder det fra Mads Bang Aaen.

Inspiration og begejstring

Foreningsidrætten har i Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park netop vist sig frem fra sin bedste side. Aktiviteterne har været i øjenhøjde og nemme at gå til, og de har givet de besøgende inspiration til måske at blive en del af foreningslivet. Det er i hvert fald håbet.

”For de enkelte klubber, foreninger og sportsgrene er DM-ugen et fantastisk udstillingsvindue, og kom-og-prøv-parken har været en publikumsfavorit for både store og små. Jeg håber, at mange lokale klubber og foreninger får nye medlemmer, der under DM-ugen har fået prøvet eller set styrkeløft, SUP, padel, dart eller eksempelvis fået et sus i maven ved at prøve faldskærm med VR-briller. Mange sportsgrene bliver under DM-ugen mere folkelige, ved at de rykker ud i byens rum, hvor de kan ses, opleves og nogle af dem prøves af alle. Vi glæder os til, at det hele vender tilbage i 2025,” siger Aalborgs borgmester, Lasse Frimand Jensen.

DM-ugen fik sin debut i Aalborg sidste år, og for nylig blev det annonceret, at DM-ugen kommer igen i 2025. Næste år rykker DM-ugen til Herning, og mon ikke kom-og-prøv-parken rykker med?

 

Fakta om Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park:

 • Kom-og-prøv-parken er blevet mulig efter støtte fra Spar Nord Fonden.
 • De 30 forskellige aktiviteter var udbudt af DIF’s forbund samt lokale idrætsaktører.
 • Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park var åben fredag, lørdag og søndag under DM-ugen.
 • Det anslås, at parken har haft over 15.000 besøgende.
 • Parken bød på alverdens fysiske aktiviteter, musik og anden underholdning.

Fakta om DM-ugen:

 • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
 • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene.
 • Over 200 DM-medaljesæt uddeles til DM-ugen i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
 • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
 • Danmarks Radio har i alt sendt omkring 60 timers tv og radio fra DM-ugen.
 • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år i Aalborg.
 • Aalborg er værtsby igen i 2025.
 • I 2024 og 2026 er Herning værtsby.
 • Se mere på www.dmugen.dk

Om Spar Nord Fonden

Med en årlig uddelingsramme på 50-70 millioner kroner, støtter Spar Nord Fonden projekter og foreninger i hele landet. I 2022 uddelte Spar Nord Fonden donationer til cirka 700 forskellige fællesskaber inden for områderne kultur, social og fritid. Lokalt, regionalt og nationalt. Spar Nord Fondens ejerskab af Spar Nord-aktier resulterer i aktieudbytte, som muliggør Fondens donationer.