Herning bliver værtsby for DM-ugen

Foto: Herning Kommune. Hans Natorp, formand i DIF og Dorte West, borgmester i Herning Kommune, offentliggør værtskabet.
Den succesrige DM-uge, hvor over 200 danske mestre skal findes i en lang række forskellige idrætsgrene, skal i 2024 og 2026 afholdes i Herning Kommune.
24. apr 2023
Den succesrige DM-uge, hvor over 200 danske mestre skal findes i en lang række forskellige idrætsgrene, skal i 2024 og 2026 afholdes i Herning Kommune.

DM i et væld af forskellige idrætsgrene på torvet midt i Herning centrum, DM i en lang række vandsportsgrene på Fuglsang sø, endnu mere sport i fantastiske omgivelser i og omkring kunstmuseet HEART og folkefest med sporten i centrum i hele Herning Kommune.

Det bliver virkeligheden, når DM-ugen i 2024 rykker til Herning Kommune.

DM-ugen blev første gang afholdt i 2022 i Aalborg og blev en bragende succes, der gentages til sommer i Aalborg 2023. Og til 2024 bliver det så Herning, der skal lægge byrammer, idrætsfaciliteter og kulturinstitutioner til den enorme idrætsbegivenhed.

Sport og folkefest

Herning er blandt andet blevet tildelt værtskabet for DM-ugen på grund af byens evner til og erfaring med at koble store sportsaktiviteter sammen med folkefest og underholdning i byens rum, som tilfældet har været med tidligere afholdte kæmpeevents i Herning eksempelvis VM i håndbold, VM i ishockey og VM i ridesport

”Der har været stor interesse for at blive ny blive værtsby for DM-ugen i de kommende år, hvilket bekræfter os i, at DM-ugen er et fantastisk og unikt sportsevent. Vi er utroligt glade for at være landet på Herning, og vi glæder os nu helt vildt til at skulle afholde DM-ugen i Herning i 2024 og 2026. Ligesom DM-ugens nuværende værter fra Aalborg er Herning en vaskeægte sportsby med fremragende idrætsfaciliteter, stor erfaring med at afholde store events og ikke mindst masser af lokal sportsbegejstring,” siger DIF’s, formand Hans Natorp

Begejstring i Herning

På borgmesterkontoret i Herning Kommune er begejstringen over det kommende DM-uge værtsskab også stor. Borgmester Dorte West udtaler:

”Jeg er både glad og stolt over, at Herning skal være værtsby for DM- ugen i både 2024 og 2026. Vores fantastiske faciliteter egner sig godt til at være vært for denne sportslige begivenhed. Jeg er spændt og glæder mig på borgernes vegne, at de får mulighed for at opleve så mange forskellige sportsgrene rundt om i byen.”

Mens nu det står klart, at DM-ugen afholdes i Aalborg i 2023, og Herning i 2024 og 2026, er det endnu ikke endeligt besluttet, hvem der skal afholde DM-ugen i 2025. Dette offentliggøres på et senere tidspunkt.

DM-ugen er et nyt og stort sportsevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og den pågældende værtsby.