DM-ugen

Strandfest på havnefronten

DM i beachvolley er for første gang en del af DM-ugen i Aalborg. Der bliver kørt 140 ton sand ind på betonen på Honnørkajen til en beachvolleybane, så spillerne får et perfekt udstillingsvindue for sporten. Der er også lagt op til en fest for publikum med tribune, speaker og musikanlæg midt i Aalborg.
16. maj 2023
DM i beachvolley er for første gang en del af DM-ugen i Aalborg. Der bliver kørt 140 ton sand ind på betonen på Honnørkajen til en beachvolleybane, så spillerne får et perfekt udstillingsvindue for sporten. Der er også lagt op til en fest for publikum med tribune, speaker og musikanlæg midt i Aalborg.

Når DM-ugen er tilbage i Aalborg fra den 21-25 juni, så er beachvolley med for første gang. Kampene bliver spillet både i Vestre Fjordpark og på en nyetableret beachvolleybane på Honnørkajen midt i Aalborg. Den lokale beachvolleyspiller Jesper Skovmark glæder sig til at være en del af DM-ugen.

"Det er kæmpestort. DM har de sidste mange år været i København, så det er fedt at få det tættere på. Det er samtidig virkelig fedt, at vi bliver en del af en stor DM-uge, så vi kan få et indblik i mange flere sportsgrene. Jeg forventer endnu større opbakning, end vi er vant til - både fra venner og familie, men også fra folk på tribunerne. Støtte og stemning i sig selv kan bære os langt," siger Jesper Skovmark, der har spillet i Aalborg Beachvolley Klub de seneste fem år.

Sporten skal vises frem
Louise Landbo Larsen er både spiller og træner i Aalborg Beachvolley Klub. Hun glæder sig over, at beachvolley bliver placeret midt i rampelyset på Honnørkajen.

"Jeg glæder mig til at vise sporten frem. Det bliver superfedt at være en del af et stort set up, for beachvolley er en fantastisk og meget seværdig sport. Til DM-ugen kommer vi til at spille både på Honnørkajen og i vores fantastiske ramme i Vestre Fjordpark. Der har vi - efter min mening - en af de bedste beachvolleylokationer i Danmark, fordi alle har adgang, og strandstemningen i fjordparken er helt speciel," siger Louise Landbo Larsen. Hun har spillet beachvolley i mere end 20 år og langt de fleste i Aalborg Beachvolley Klub.

Stranden rykker ind
Danmarks Idrætsforbund står bag DM-ugen sammen med Aalborg Kommune, specialforbundene og de lokale foreninger. I Aalborg rykker mange af sportsgrenene ned omkring Limfjorden og havnefronten, hvor der etableres et Center Court.

"Vi rykker simpelthen stranden ind, hvor menneskene er i forvejen og får bygget en beachvolleybane på Honnørkajen. Det kræver 140 ton sand og en masse planlægning, men med en bane midt i Aalborg kan flere få oplevelsen med. Det er også en rigtig fed kontrast at gå på beton på havnefronten, og så ligger der sand, hvor atleterne hopper rundt og spiller beachvolley. Vi skaber en fest med publikumstribune, musik og speaker, der guider gennem kampene," fortæller Jakob Wärme Lykke, der er projektkoordinator på DM-ugen hos Danmarks Idrætsforbund.

De 140 ton sand til beachvolleybanen bliver efterfølgende genbrugt i Vestre Fjordpark.

Strandfest fra første serv
Formanden for Aalborg Beachvolleyklub ser både frem til nye oplevelser og nye medlemmer.

"Vi får mere opmærksomhed som del af DM-ugen, og vi gør alt for at skabe en strandfest fra første serv. Det betyder meget for både sporten og vores klub. Jeg oplever, at mange spiller beachvolley for sjov sommeren igennem, og vi håber DM-ugen vil være med til at overbevise nye spillere om at starte i klubben. Jeg håber naturligvis også på en podieplads til et nordjyske hold," siger Mads Peter Hilligsøe, der er formand i Aalborg Beachvolleyklub.

DM i Beachvolley 2023

  • Der spilles på fem beachvolleybaner i Vestre Fjordpark
  • Der spilles på én beachvolleybane på Honnørkajen
  • Beachvolleybanen kræver 140 ton sand
  • Sandet bliver efterfølgende brugt i Vestre Fjordpark
  • 24 kampe bliver spillet på Honnørkajen
  • 24 kvindehold deltager i DM i beachvolley
  • 24 herrehold deltager DM i beachvolley
  • Aalborg Beachvolley Klub har 83 medlemmer
  • Der er 2.146 medlemmer i beachvolley-klubberne i DK

Flere nyheder