Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 30.000 børn

Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023. Foto: Eva Kristensen
Hvad har en 19-dobbelt danmarksmester i stangspring, en europamester i bowling og en landsholdsspiller i cricket tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.
13. mar 2023
Hvad har en 19-dobbelt danmarksmester i stangspring, en europamester i bowling og en landsholdsspiller i cricket tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.

Skole OL-ambassadørerne er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever og bakker hvert år børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store finale den 13.-16. juni 2023.  

”Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane.   

 
En chance for at få sporten ud til flere mennesker 
16-årige Isa Ansar er ambassadør for cricket, som er en ny sportsgren i Skole OL i år. Han spiller for ungdomslandsholdet og er glad for at få chancen for at synliggøre sin sport for endnu flere børn og unge. 

”Cricket er jo ikke en stor sport i Danmark, men som ambassadør får jeg chancen for at nå ud til endnu flere mennesker og dele den begejstring, som jeg oplever ved cricket, med andre. Cricket er en anderledes og udfordrende sport med stort fokus på disciplin og respekt for hinanden,” siger Isa Ansar, som har spillet cricket i seks år. Han blev inspireret til at kaste sig over sporten af sin far, som var cricketspiller i Pakistan.  
 

Danmarksmester 19 gange
Blandt ambassadørerne er også en genganger fra sidste års Skole OL – 19 x danmarksmester i stangspring og nr. 4 til EM sidste år– Caroline Bonde Holm.  

”Skole OL havde sådan nogle fede arrangementer sidste år – både til lokalstævnerne og finalen. Det var dejligt at se det gode sammenhold mellem børnene og den glæde, som sport kan give til alle. Det vil jeg gerne være en del af igen,” siger Caroline Bonde Holm, som har dyrket stangspring i over 16 år.  

I år kan skoleeleverne prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.  
 

Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever 
Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.  

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.  

Faktaboks: Kort om Skole OL-ambassadørerne 
Syv ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport, har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadør. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren. Se alle ambassadørerne her:  

  • Atletik: Caroline Bonde Holm – bl.a. 19 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022 
  • Triatlon: Gustav Røn Buskov – bl.a. guld i ungdoms DM 2021 og sølv til NM 2022 
  • Bowling: Megan Gales Dicay – bl.a. 4 x danmarksmester og europamester til EM 2017 
  • Bueskydning: Nellie Emanuelsen – bl.a. guld til ungdoms DM 2023 
  • Dans: Errol Williamson – bl.a. 9 x danmarksmester og nr. 5 til VM 2022 
    Orienteringsløb: Jakob Ekhard Edsen – bl.a. 6 x danmarksmester og bronze til VM Sprint Stafet 2018 
  • Cricket: Isa Ansar – bl.a. spiller for ungdomslandsholdet, årets ungdomsspiller i KB 2021. 

Skolerne kan stadig nå at tilmelde sig Skole OL på www.skoleol.dk.   

Kontaktinformation 

  • Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02 
  • Anja Ravn Heerwagen, kommunikationsansvarlig for Skole OL, tlf. 21 94 27 98