VIGTIG INFORMATION TIL FORENINGERNE

Nu skal idrætsforeningerne skifte til Mit-ID Erhverv

Det er tid til, at din idrætsforening skifter til MitID Erhverv i stedet for at bruge NemID medarbejdersignatur til at logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger (fx for at læse Digital Post eller søge om barselsrefusion m.m.).
28. mar 2023
Det er tid til, at din idrætsforening skifter til MitID Erhverv i stedet for at bruge NemID medarbejdersignatur til at logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger (fx for at læse Digital Post eller søge om barselsrefusion m.m.).

Hvorfor bliver NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv?

Større krav til sikkerheden og et ændret trusselsbillede kræver en ny og mere sikker løsning, når virksomheder og foreninger skal logge på Digital Post og offentlige selvbetjeningsløsninger.

MitID Erhverv samler NemID medarbejdersignatur og Brugeradministrationen fra Virk i én samlet løsning. Det gør det nemmere at oprette nye medarbejdere og give dem rettigheder til offentlige selvbetjeningsløsninger som fx at logge på og underskrive digitalt på vegne af virksomheden.


Hvornår skal I tilslutte jer MitID Erhverv?
Alle idrætsforeninger skal tilslutte sig MitID Erhverv nu. I skal være færdige med jeres tilslutning inden 30. juni 2023, hvor NemID medarbejdersignatur lukker.


Hvem skal tilslutte sig til MitID Erhverv?
Har du medlemmer i din idrætsforening, der skal læse Digital Post, søge barselsrefusion eller logge på øvrige offentlige selvbetjeningsløsninger på vegne af organisationen? Så skal I tilslutte jer MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur.


Gode råd før I tilslutter jer MitID Erhverv
Før I tilslutter idrætsforeningen til MitID Erhverv, kan det være en god idé at rydde op i nuværende administratorer og medarbejdersignaturer, så I kun automatisk får flyttet administratorer og medarbejdersignaturer, der er relevante for jer. Samtidig kan I inden tilslutningen tage stilling til, hvordan medarbejderne eller foreningsrepræsentanterne fremover må logge på offentlig selvbetjeningsløsninger, f.eks. med det MitID, de bruger privat. Foreninger kan med fordel registrere en foreningsrepræsentant i CVR og på den måde undgå en manuel tilslutning.


Hjælp og spørgsmål
Guide til at tilslutte sig kan findes her.
Svar på de mest stillede spørgsmål findes her.
Læs mere om MitID Erhverv lige her.

Flere nyheder