Kronprinsen i umage møde for at træne til Royal Run

H.K.H. Kronprinsen, Sara Slott og Heino Hansen under træningsoptagelserne. Foto: Royal Run
Det er nok de færreste, der havde forventet at se Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, Sara Slott og Heino Hansen i skøn træningsforening, men det var ikke desto mindre, hvad der skete for nylig. Målet var at få sat gang i træningen op til Royal Run 29. maj 2023.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Suzanne Meyer
14. mar 2023
Det er nok de færreste, der havde forventet at se Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, Sara Slott og Heino Hansen i skøn træningsforening, men det var ikke desto mindre, hvad der skete for nylig. Målet var at få sat gang i træningen op til Royal Run 29. maj 2023.

Tidligere eliteatlet og OL-sølvvinder Sara Slott var netop i gang med at introducere H.K.H. Kronprinsen til dagens træning, da hun bragte endnu en træningsdeltager på banen.

Ind på løbebanen kom et af landets bedste komikere Heino Hansen luntende.

Formålet med dette særlige møde denne dag i januar var at lave optagelser til en række videoer, der skal hjælpe danskerne med at komme i gang med træningen op til Royal Run.

Sara Slott stod for træningen af Kronprinsen og Heino Hansen, og Royal Run har tirsdag offentliggjort den første af i alt tre videoer, hvor der bliver trænet op til tre af Royal Runs distancer: Gå One mile (1,609 km), løbe One mile og løbe 5 km.

Begynder forsigtigt
Den første video sætter fokus på at kunne gå One mile, og selvom Kronprinsen er særdeles erfaren i løb, tager han et stort hensyn til den lidt mindre erfarne træningsmakker Heino Hansen.

Omkring 32 procent af Royal Runs deltagere har aldrig deltaget i et motionsløb, og derfor handler det om at begynde forsigtigt, forklarer Sara Slott i videoen:

”Det handler om at turde sætte barren så lavt som overhovedet muligt. Hvordan kommer jeg op ad sofaen, hvad er det, der kan motivere mig til at ændre min dagligdag og mit bevægelsesmønster bare en lille smule,” lyder det fra OL-vinderen til Kronprinsen og Heino Hansen i videoen.

Plads til masser af grin
Efter en rolig begyndelse fik Sara Slott senere sat godt sving i de to herrer, hvor der også blev spurtet, lavet gadedrengehop, høje knæløft og ryg-øvelser, der ifølge Heino Hansen mest mindede om situationer, hvor man er gledet ned ad sofaen og skal hive sig op igen.

En af mange kommentarer, der skabte store grin og højt humør på det umage træningshold.

Den første video, der er offentliggjort tirsdag, kan blandt andet ses på Royal Runs hjemmeside og på Royal Runs YouTube-kanal. De to øvrige træningsvideoer vil blive offentliggjort de kommende to uger. 

OM ROYAL RUN

 • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023.
 • Royal Run ’23 finder sted i Aabenraa, Herning (udsolgt), Nyborg, Nykøbing Falster (udsolgt) og København/Frederiksberg.
 • Der er p.t. (d. 13. marts 2023) tilmeldt 68.426 deltagere i samtlige Royal Run-byer.
 • Der var samlet tilmeldt 91.732 deltagere til Royal Run ’22.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Tilmelder man sig inden 12. april, får man tilsendt sin startpakke.
 • Tilmelding og information: www.royalrun.dk.

Om Royal Runs træningsvideoer

 • Kongehuset, Royal Run og TV 2 står bag videoerne med H.K.H. Kronprinsen, Sara Slott og Heino Hansen.
 • Der er lavet i alt tre videoer, der gennemgår træningsprogrammerne:

-       Gå One mile (1,609 km)

-       Løb One mile (1,609 km)

-       Løb 5 km

 • Den første af tre træningsvideoer er offentliggjort tirsdag den 14. marts. De to øvrige videoer bliver offentliggjort de kommende uger
 • Træningsvideoer og træningsprogrammer findes på royalrun.dk