Presseinvitation: Stor julecamp for skadede veteraner og pårørende

Foto: DIF
DIF Soldaterprojekt inviterer pressen til weekendens julecamp i Vejle, hvor skadede veteraner og deres familier tilbydes en bred vifte af aktiviteter og et frirum fra hverdagens udfordringer.
24. nov 2022
DIF Soldaterprojekt inviterer pressen til weekendens julecamp i Vejle, hvor skadede veteraner og deres familier tilbydes en bred vifte af aktiviteter og et frirum fra hverdagens udfordringer.

Bueskydning, svømning, SUP, fridykning, juleklip og et besøg af julemanden.

Den kommende weekend, fra fredag d. 25. til søndag d. 27. november, afvikler DIF Soldaterprojekt for fjerde gang julecamp i DGI Huset i Vejle for veteranfamilier fra hele landet. 

Pressen inviteres til at kigge forbi i løbet af weekenden, hvor der vil være rig mulighed for at skyde video og billeder af de mange forskellige idrætsaktiviterer og lave interviews med deltagere og arrangører.

Adressen er: DGI Huset i Vejle; Willy Sørensens Pl. 5, 7100 Vejle.

Julecampen afholdes for at give fysisk og psykisk skadede veteraner en god og hyggelig oplevelse sammen med deres familier.

En stor del af veteranerne lider af angst og PTSD som følge af deres militære udsendelser, men erfaringerne fra tidligere camps i DIF Soldaterprojekt har vist, at veteranerne finder ro og glæde i idrætsfællesskaber blandt ligesindede med samme udfordringer. 

Formålet med familiecampen er at skabe og understøtte fællesskaber på tværs af familierne, så både børn, unge, pårørende og veteraner oplever, at de ikke står alene med deres daglige udfordringer. På lejren får børn og voksne således mulighed for at møde andre, de kan spejle sig i – og ikke mindst have en weekend, der er tilpasset familier, hvor mor eller far er skadet soldaterveteran.

Velkomsttale fredag kl. 16.00

Mere end 160 veteraner og pårørende mødes i løbet af weekenden, hvor der vil være bueskydning, Stad Up Paddle (SUP), svømning, fridykning og juleklip. Og så har selveste Julemanden sågar meldt sin ankomst.  

Det er fjerde gang, at DIF Soldaterprojekt afholder campen i DGI Huset i Vejle. Grundet corona har campen været aflyst de seneste to år, hvorfor der er tale om et længe ventet comeback.

Campen indledes officielt fredag eftermiddag kl. 16.00 med tale af viceborgmester i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen. Her vil også byrådsmedlem Rune Bønnelykke være til stede foruden repræsentanter fra DIF.

Både her og resten af weekenden er pressen velkommen til at møde op.
Besøg skal dog aftales på forhånd til nedenstående pressekontakt.

Talsperson på campen: Projektleder Andreas Carlsen: acn@dif.dk / 21466862
Pressekontakt: Valdemar Stengaard Hansen vsh@dif.dk / 52381501

Program

Fredag
14:00 Ankomst
16:00 Velkomst v. Viceborgmester Dan A. Jørgensen
16:30-17:30: Aktivitetsperiode #1
18:00-20:00: Spisning og aftenhygge

Lørdag
10.00-12.00: Aktivitetsperiode #2
13.00-15.00: Aktivitetsperiode #3
15.00 -17.00: Julehygge med besøg af Julemanden
18.00-20.00: Julemiddag

Søndag
10.00-11.30: Aktivitetsperiode #4
12.00-13.00: Fællesafslutning
13.30: Tak for denne gang

Flere nyheder