Årets Idrætsforening

Hæderspris satte Tune IF på Danmarkskortet

For godt 10 måneder siden blev Tune IF den første vinder nogensinde af Danske Spil og DIFs pris Årets Idrætsforening. Hæderen har både været med til at styrke sammenholdet i idrætsforeningen og øge omverdenens interesse for, hvordan Tune IF arbejder med at hverve frivillige. En ny mountainbike-bane kan også være på vej.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
3. nov 2022
For godt 10 måneder siden blev Tune IF den første vinder nogensinde af Danske Spil og DIFs pris Årets Idrætsforening. Hæderen har både været med til at styrke sammenholdet i idrætsforeningen og øge omverdenens interesse for, hvordan Tune IF arbejder med at hverve frivillige. En ny mountainbike-bane kan også være på vej.

”Det er altid dejligt at få penge. Men anerkendelsen ved prisen er langt det vigtigste.”

Sådan lyder ordene fra Pauli Krone Christensen, som er hovedformand hos Tune IF. Idrætsforeningen fra den lille østsjællandske by vandt i starten af året den første udgave af DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening. I disse dage er nomineringsprocessen i gang for at finde kandidater til at kåre 2022-vinderen, og det er en hæder, som gør en kæmpe forskel i en lokal idrætsforening, som er baseret på fællesskab og frivillighed.

”Det har været alle tiders år. Vi har været stolte og beærede over titlen. Vi købte et flag, hvor der står ”Årets Idrætsforening 2021” på, og det har været oppe hele året. Der er en enorm stolthed i foreningen og hele byen. Det har betydet, at vi er kommet på Danmarkskortet med det, som vi står for. Vi har været ude og holde foredrag flere steder i Danmark om vores måde at drive forening og skaffe frivillige på,” siger Pauli Krone Christensen om betydningen af at vinde prisen, som gives til en forening, der har gjort en helt særlig og ekstraordinær indsats.

Motivation øget hos frivillige
Inden kåringen var Tune IF allerede ekstremt stærkt lokalt forankret med over 4.700 medlemmer i en by med bare 5.200 indbyggere, og interessen for at være med i fællesskabet er ikke blevet mindre i løbet af det sidste års tid. Særligt hos de mange ildsjæle bliver der ydet en ekstra indsats.

”Det har styrket sammenholdet yderligere, at man kan komme op og være en del af et fællesskab, som er blevet kåret til årets forening. Som formand bliver man også stolt over alle de frivillige, som har gjort det muligt, at vi kunne blive det, for det er frivilligheden, som bærer det. Det har også givet motivation til at fortsætte for de frivillige, som måske føler endnu mere lyst til at gøre en ekstra indsats i for eksempel skak-afdelingen,” forklarer Pauli Krone Christensen.

Planer om mountainbike-bane
Med prisen som Årets Idrætsforening i 2021 fulgte ud over hæderen en check på 60.000 kroner, som Tune IF fik overrakt under et arrangement i foråret med deltagelse af daværende Social- og ældreminister Astrid Krag og repræsentanter fra DIF og Danske Spil. Checken er ikke blevet indløst, men der er ting på tegnebrættet, som skal øge det i forvejen store udbud af idrætsaktiviteter i Tune IF.

”Vi har ikke brugt præmien endnu, men vi har en ting i støbeskeen. Vi kunne godt tænke os at lave en mountainbike-bane oppe ved hallen. Det er et stort og dyrt projekt, som også vil kræve, at vi kan få kommunal støtte, men hvis vi kan få det på plads, så har vi planer om, at gevinsten skal bruges til at hjælpe med at få det projekt til at blive en realitet, ” siger Pauli Krone Christensen.

Vigtigt med anerkendelse af frivillige
Tune IF kan bryste sig af at være landets idrætsforening i nogle måneder endnu. I starten af det nye år kåres Årets Idrætsforening 2022 i forbindelse med Danmarks Radios store Sport 22-gallashow i Herning. Sidste år skulle en 100-mands delegation fra Tune IF have været med til showet, men det blev ikke til noget, da det blev nedgraderet af Corona-hensyn.  I år glæder Pauli Krone Christensen sig til at følge med foran fjernsynsskærmen, for han synes, at prisen, som skal uddeles for anden gang, er en glimrende ide.

”Det er fantastisk med sådan en pris. Det er med til at give noget anerkendelse til alle de mange frivillige, som investerer mange timer i foreningen. Alene det at blive nomineret skaber en glæde og også et sammenhold i både foreningen og i byen. Undervejs i nomineringsfasen fik vi involveret hele vores samfund med uddeling af flyers og så videre. Vi tog kampen for at vinde sammen med Tune-borgerne,” siger Pauli Krone Christensen.

Der er åbent for nomineringer frem til tirsdag den 8. november på https://www.dif.dk/arets-idraetsforening, og i år bliver vinderen belønnet med en check på 100.000 kroner.

Flere nyheder