DIF nomineret til international pris for at tage samfundsansvar

Danmarks Idrætsforbund (DIF) anerkendes internationalt for sine sociale indsatser gennem sport og er nomineret til hædersprisen Institution of the Year af den internationale organisation Peace and Sport. Vinderen afsløres ved prisuddelingen i Monaco 30. november.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Johan Lyngholm-Bjerge
15. nov 2022
Danmarks Idrætsforbund (DIF) anerkendes internationalt for sine sociale indsatser gennem sport og er nomineret til hædersprisen Institution of the Year af den internationale organisation Peace and Sport. Vinderen afsløres ved prisuddelingen i Monaco 30. november.

Det seneste årti har DIF i stigende grad arbejdet målrettet med, at idrætten skal løfte et samfundsansvar.

I regi af bl.a. DIF get2sport og DIF Soldaterprojekt arbejder DIF blandt meget andet med særlige indsatser for skadede soldaterveteraner og børn fra udsatte boligområder, og det seneste år har DIF desuden hjulpet med at sluse flygtningebørn primært fra Ukraine ind i foreningsidrætten.

Den indsats modtager nu stor international anerkendelse fra organisationen Peace and Sport, der hædrer og anerkender indsatser, som bruger sportens platform til at løse sociale udfordringer.

DIF er således blandt tre nominerede i kategorien Institution of the Year.

“Den nationale olympiske komité i Danmark bidrager til at inkludere sårbare målgrupper i foreningsidrætten ved at anvende idrætten som løftestang for social sammenhængskraft og integrering i samfundet med et særligt fokus på børn og veteraner,” lyder det i den officielle begrundelse for nomineringen.

Naturligt at tage ansvar

Indsatsen for at hjælpe Danmarks skadede veteraner, børn i udsatte boligområder og børn fra krigszoner er et helt afgørende fokus i DIF. Samfundsansvar er et af DIF’s tre prioriterede områder i det politiske program, og derfor vækker det glæde, at indsatsen høster anerkendelse.

”Idrætten har en helt særlig kraft i forhold til at bringe glæde og relationer ind i menneskers hverdag. Derfor er det også naturligt for os at bruge den power til at tage ansvar for de borgere, der har det svært. Vi er både glade og stolte over, at indsatsen nu bliver anerkendt såvel nationalt som internationalt,” siger formand i DIF, Hans Natorp, der også sender en særlig tak til Grundfos Fonden.

Grundfos Fonden – også kaldet Poul Due Jensens Fond - har stået for en stor del af finansieringen af det seneste års indsatser i DIF get2sport og DIF Soldaterprojekt, hvor initiativet Veteran Match har faciliteret sportens anerkendelse og jobhjælp til danske veteraner.

Prisen Institution of the Year uddeles den 30.november på Peace and Sports store konference i Monaco. DIF vil være til stede under prisuddelingen, som varetages af den tidligere brasilianske landsholdsstjerne i fodbold, Rai.

De øvrige nominerede i kategorien er byrådet i Birmingham og den internationale karate union.

Læs mere om alle de nominerede her:
https://www.peace-sport.org/news/the-nominees-of-the-peace-and-sport-awards-2022-have-been-revealed/

Fakta om DIF get2sport:
Formålet med DIF get2sport er at sikre et velfungerende idrætsforeningsliv ved at aflaste de frivillige kræfter i idrætsforeninger i de udsatte boligområder, så de frivillige kan koncentrere sig om træningen og klubdriften i stedet for at sande til i praktiske og sociale problemer.

I 2022 donerede Grundfos Fonden fem millioner kroner til DIF get2sports arbejde med flygtninge. Anledningen til støtten var den store flygtningestrøm fra Ukraine, men midlerne var dedikeret til arbejdet med flygtninge af alle slags nationaliteter.

Fakta om DIF Soldaterprojekt:
DIF Soldaterprojekt er for alle skadede veteraner. Projektet skal bidrage til, at psykisk og fysisk sårede veteraner med idrætten som middel inspireres og støttes til at finde tilbage til et selvstændigt og meningsfyldt liv.

Initiativet Veteran Match er et af DIF Soldaterprojekts store projekter, hvor Superligaen i fodbold, isligaen og herrehåndboldligaen går sammen om at hylde og hjælpe ledige veteraner i beskæftigelse. Grundfos Fonden støttede i 2022 indsatsen med 2,75 millioner kroner.

Flere nyheder