Energikrisen bekymrer

Energikrisen bekymrer

Den internationale energikrise har sat samfundet på prøve, og krisen rammer også idræts- og foreningslivet. DIF udtrykker bekymring over udviklingen.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
21. sep 2022
Den internationale energikrise har sat samfundet på prøve, og krisen rammer også idræts- og foreningslivet. DIF udtrykker bekymring over udviklingen.

Knap har coronakrisen lagt sig, før nye mørke skyer er ved at samle sig over samfundet og også dermed idrætten. Mange kommuner undersøger lige nu alle muligheder for at reducere deres heftigt stigende energiudgifter, og historier om svømmehaller og andre idrætsfaciliteter, der overvejer at skrue ned for vandtemperaturen, udvide lukketiden eller sågar lukke i en periode, er ikke sjov læsning.  
                      DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen, forsikrer, at DIF vil kæmpe hårdt for, at energikrisen ikke rammer idrætten lige så tungt, som coronapandemien gjorde., og DIF er i løbende dialog med KL og Energistyrelsen om situationens udvikling. 
                      ”Vi vil gerne opfordre alle kommuner og selvejende faciliteter til at tage dialogen med det lokale idrætsliv for at finde besparelser, der i mindst muligt omfang påvirker foreningernes aktiviteter,” siger DIF-direktøren.

Konsekvenser
Danmarks Idrætsforbund frygter, at energikrisen i værste fald kan få store konsekvenser for idrætten og foreningslivet.
                      ” Vi lærte under coronapandemien, at det kan få store konsekvenser for børn og unges trivsel, når man eksempelvis lukker ned for idrætten. Det scenarie skal vi ikke ud igen, for så får vi nogle helt andre samfundsproblemer,” siger Morten Mølholm Hansen og fortsætter:
                      ”Som udgangspunkt kan man jo ikke sammenligne corona- og energikrisen, og vi skal jo bestemt heller ikke male et skræmmebillede på forhånd, men det er klart, at den nuværende udvikling i energipriserne, er noget vi ser med stor alvor på i idrætten.”

SPAR PÅ ENERGIEN

Hvad kan din forening gøre for at spare på energien?

1. Gå i konstruktiv dialog med kommunen om gode løsninger på større energibesparelser denne vinter.

2. Hvis I ejer jeres egne faciliteter, så gennemgå lokalerne for yderligere sparetiltag. Kommunerne vil altid gerne hjælpe.

3. Sluk lyset i hallen og klubben – hvis muligt, så snart den ikke bliver brugt.

4. Udnyt jeres idrætsfaciliteter bedst muligt og afmeld tider, I ikke bruger, så andre kan få gavn af dem.

5. Sænk temperaturen indendørs i klubhuset eksempelvis. For hver grad reduceres energiforbruget cirka fem procent.

6. Sænk temperaturen om natten, hvis det er muligt.

7. Tag kortere bad efter træning.

8. Organisér samkørsel, så færrest mulige biler kører til kamp og træning.

9. Følg løbende med i udviklingen her på dif.dk og DIF's sociale medier. Læs flere spareråd på Sparenergi.dk. Her kan der også downloades kampagnematerialer.

10. På længere sigt bør alle klubber med egne idrætsfaciliteter undersøge mulighederne for at søge hjælp til energirenovering. Kontakt kommunen herom.

Flere nyheder