Danmarks Motionsuge

Uge 41 skal være HELE Danmarks Motionsuge

DEBAT: Dette indlæg er bragt af Idrætsmonitor torsdag den 15. september.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Morten Bolvinkel
15. sep 2022
DEBAT: Dette indlæg er bragt af Idrætsmonitor torsdag den 15. september.

Af:

Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund
Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI
Finn Kristensen, formand for Dansk Skoleidræt
Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt
Mogens Kirkeby, formand for ISCA

Dans og fodbold, aikido og rugby, spejderaktiviteter og stolemotion. Den første udgave af Danmarks Motionsuge blev sidste år en stor succes med næsten 6000 gratis idræts- og bevægelsesaktiviteter af vidt forskellig karakter fordelt over hele landet. Nu skal vi til det igen, og vi glæder os enormt til at bringe masser af smil og røde kinder frem hos befolkningen i uge 41. Ugen op til efterårsferien kan nemlig historisk set noget særligt inden for idræt og bevægelse.

I år er det 40 år siden, den første udgave af Skolernes Motionsdag så dagens lys, og Dansk Skoleidræt skabte en aktiv tradition på landets skoler fredag i uge 41. Siden fulgte Dansk Firmaidræt efter med Arbejdspladsernes Motionsuge, som de sidste 7 år med succes har skabt masser af kollegamotion og sammenhold for de voksne. Og sidste år kom som nævnt så Danmarks Motionsuge som et nyt initiativ, der binder det hele elegant sammen.

Det er Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidræt og ISCA, der står bag Danmarks Motionsuge, og allerede nu vælter det ind med arrangementer i den fælles online platform på danmarksmotionsuge.dk, så et hav af danskere kan finde og deltage i tilbuddene. Vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag.

Danmarks Motionsuge er et gigantisk åbent hus og tag-selv-bord, hvor landets foreninger, klubber og arbejdspladser giver unge som gamle, pensionister og skoleelever – ja, hele befolkningen – mulighed for at afprøve en række aktiviteter. Det bliver på alle måder stort, for motionen flytter også ind på kontorer, værksteder og fabrikker. I vuggestuer, skoler og på plejecentre. Ind i indkøbscentre og ud på pladser i byrummet.

I den ånd er Danmarks Motionsuge helt i tråd med Bevæg dig for livet-visionen, hvor DIF og DGI arbejder sammen om at få flest mulige danskere til at være aktive, og i tråd med European Week of Sport, som sætter spot på at fremme sport og fysisk aktivitet på tværs af landene i Europa.

Aktive sociale fællesskaber kan noget særligt for de nære relationer mellem mennesker og for den enkeltes mentale og fysiske tilstand. Derfor håber vi med Danmarks Motionsuge at kunne samle – og tilbyde arrangementer – for alle dele af befolkningen.

Dem, der måske ikke er så foreningsvante, er mindst lige så vigtige at få med ind i samfundets fællesskaber som alle dem, der i forvejen går til gymnastik og håndbold, men gerne vil prøve noget nyt under motionsugen. Det er med andre ord vigtigere end nogensinde før, at vi her på bagkanten af corona-nedlukningerne vender tilbage til de gode aktive vaner og fællesskaber.

Vi drømmer om, at uge 41 kommer til at summe af motionsglæde og sammenhold. At vi får sat puls til Danmark, så hele landet gynger.

Vi drømmer om her i Danmarks Motionsuges andet år sætte en tyk streg under, at ugen er den nye helt store fejring af motionsfællesskaber. Forhåbentlig vil du være med og tage gode venner, kolleger og familiemedlemmer under armen, når I går hen til et af de lokale tilbud. Så kan vi sammen sætte Danmark i bevægelse – og gøre uge 41 til HELE Danmarks Motionsuge.

Flere nyheder