En fænomenal og historisk præstation

Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix
DIF udråber Jonas Vingegaards resultat i Tour de France som en af de største præstationer i dansk sportshistorie – og kulminationen på en forrygende dansk sportssommer.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Britt Spangsberg
24. jul 2022
DIF udråber Jonas Vingegaards resultat i Tour de France som en af de største præstationer i dansk sportshistorie – og kulminationen på en forrygende dansk sportssommer.

Om få timer slutter Tour de France på Champs Elysee i Paris. Det sker forventeligt med Jonas Vingegaard øverst på podiet i den gule trøje – en af de aller største danske sportspræstationer nogensinde.

”Fra DIF skal der lyde et kæmpestort tillykke til Jonas Vingegaard med hans kraftpræstation, som har samlet og betaget det meste af Danmark. Det er svært at finde ord, der kan beskrive hans bedrift, men der er slet ingen tvivl om, at den hører til på aller øverste hylde af prominente danske sportsresultater gennem alle tider” fastslår Hans Natorp, formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité.

DIF-formanden glæder sig til at deltage i hyldesten af Jonas Vingegaard i København på onsdag og i det hele taget markere afslutningen på et formidabelt Tour de France 2022.

”Vingegaards triumf sætter en smuk ramme om et Tour de France, som går over i dansk sportshistorie med minimum fire flotte danske etapesejre og en fænomenal start i Danmark. Det har været både bevægende og betagende at følge” siger Hans Natorp, som også sender en stor tillykke-hilsen til Danmarks Cykle Union, Team Danmark og alle andre involverede i de flotte resultater.

Store sportsbegivenheder samler Danmark
Hans Natorp indrømmer, at han som formand for landets største idrætsorganisation har svært ved at få armene ned over den sportsbegejstring, som danskerne har udvist denne sommer.

”Store sportsbegivenheder begejstrer, bevæger og forener danskerne. Sommeren har været helt fantastisk, og vi har igen og igen vist, at Danmark er et unikt idrætsland, hvor befolkningen dyrker, elsker og bakker op om idrætten. Royal Run slog i begyndelsen af juni deltagerrekord med over 90.000 motionister i gaderne, DIF’s nye kæmpeevent ’DM-ugen’ blev en stor succes med et hav af tilskuere i Aalborg, Landsstævnet i Svendborg arrangeret af vores kollegaer fra DGI engagerede også i stor stil, og så har Tour de France været den ultimative glasur på idrætskagen,” siger han.

I de seneste årtier har Danmark satset på at få mange idrætsbegivenheder til landet. I den tid har Danmark været vært for et væld af både store og små idrætsevents.

”At Tour de France overhovedet har fundet sted i Danmark er resultatet af mange års hårdt arbejde bag kulisserne, som kræver stor anerkendelse. Derudover har vi de senere år oplevet bl.a. VM i ishockey, EM i fodbold og VM i cykling på dansk jord som et resultat af en målrettet indsats fra bl.a. Sport Event Denmark og vores specialforbund. Flere store events er på vej og alene de næste par måneder er Danmark værter for verdens- og europamesterskaber i flere sportsgrene. Det glæder mig, at vi gang på gang får international ros for afviklingen af store idrætsbegivenheder,” slutter Hans Natorp.

Flere nyheder