DM-ugen

Her er DM-ugens 230 guldvindere

Den første udgave af DM-ugen er slut og medaljerne fordelt. Det veloverståede event, der samlede 47 sportsgrene, bød på høj sol, store sejre og uventede oplevelser. Oversigten over de 230 guldvindere ligger nu klar.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Louise Dyring Mbae
1. jul 2022
Den første udgave af DM-ugen er slut og medaljerne fordelt. Det veloverståede event, der samlede 47 sportsgrene, bød på høj sol, store sejre og uventede oplevelser. Oversigten over de 230 guldvindere ligger nu klar.

Atleter fra hele landet var samlet i Aalborg til DM-ugens debut, der sluttede søndag den 26. juni. Det store event er DIF’s realisering af en 20-årig drøm om at samle de bedste atleter fra dansk idræt til en form for mini-OL. I alt deltog 27 forbund med 47 sportsgrene i over 100 discipliner. Det resulterede i 230 medaljesæt.

Se alle guldvindere

Guldsky over hele Danmark
De mange atleter, der dystede om guldet, var rejst til det nordlige Danmark fra alle afkroge af landet. Det bevidner medaljestatistikken også.

”Vi kan se på medaljeoversigten, at hele Danmark er med til at producere guldvindere, og det undrer mig ikke - det gør mig glad. Alle regioner i landet kan være stolte af at have virkelig dygtige atleter. Det er et bevis på, at talenter vokser og gror i alle hjørner af Danmark fordi vi generelt har et utrolig rigt foreningsliv og nogle stærke frivillige, der hjælper med at få talenterne til at blomstre og vinde medaljer,” fortæller Hans Natorp, formand i DIF.

Fordeling af guldmedaljer
Syddanmark - 31
Nordjylland - 19
Midtjylland - 48
Hovedstaden - 111
Sjælland - 14
Udlandet - 7

Om DM-ugen
DM-ugen vender retur til Aalborg i 2023. Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund, lokale foreninger - og værtsbyen Aalborg.

OBS – ang. resultater
DM-ugens fokus er seniormesterskaber. Enkelte sportsgrene vælger dog også at afholde ungdoms- og masters DM samtidig, hvis forholdene tillader det. Disse fremgår ikke af medaljelisten, men kan findes på forbundenes egne hjemmesider. Derudover er listen lavet ud fra klub-tilhørsforhold, hvilket også betyder, at enkelte atleter ikke er tilknyttet en region, da de har klub i udlandet. I de tilfælde, hvor doublespillere er fra to forskellige regioner tæller disse med to gange i den regionale oversigt.

Flere nyheder