DIF INNOVATION LAB

Sportstech Festival - også for idrætsforeninger

Den 1. september skal du til festival. Du skal inspireres, lytte til debatter og netværke med andre fra idrættens og den kommercielle verden. Det handler om sport kombineret med teknologi, data, apps, robotter mv.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
15. aug 2022
Den 1. september skal du til festival. Du skal inspireres, lytte til debatter og netværke med andre fra idrættens og den kommercielle verden. Det handler om sport kombineret med teknologi, data, apps, robotter mv.

Måske tror du, at festivalsæsonen slutter til august. Men du tager fejl. Den 1. september inviterer DIF Innovation Lab til den første - og dermed største - Sportstech Festival i Danmark.

Men hvad er sportstech for noget? Og er det overhovedet relevant for mig som træner eller foreningsformand?

Svaret på det sidste spørgsmål er ’Ja, festivalen er i høj grad henvendt til idrætsforeningerne’. Svaret på, hvad sportstech er, kan sættes på formel: Sport + teknologi = sportstech. Man kunne også kalde det teknologiske eller digitale opfindelser, der udvikler idrætten på både elite-, bredde- og administrativt niveau.

Testet og udnyttet af danske foreninger

Sportstech-løsningerne giver god værdi for os, der beskæftiger os med idræt. Her er et par eksempler:

Svømmetræneren, der via en iPad på bassinkanten har adgang til realtime-undervandsoptagelser af svømmernes bevægelser. Danselæreren og gymnastikinstruktøren, der ved hjælp af radioteknologi ikke længere skal overdøve musikken, når atleterne skal korrigeres. Administratoren i foreningen, som gennem digitale systemer kan håndtere medlemmer og få hjælp til at rekruttere nye. Fodboldtræneren, der gennem avanceret teknologi kan give både den enkelte spiller og hele holdet konkret feedback på spilsituationer.

Og sportstech er også apps til fans, digitale ’kampkort’, it-værktøjer til at drive foreningen og analyseværktøjer til bearbejdning af sportsdata.

Ovenstående er bare nogle af de konkrete eksempler på løsninger, som danske klubber har været med til at teste og taget til sig, og som åbner for nye muligheder i både bredde- og eliteidrætten – og på administrativt niveau.

Tilmeld dig nu og få to for ens pris

Vores erfaring siger, at man får mest muligt ud af at deltage, hvis man kan dele oplevelsen med en anden. Derfor kan I som idrætsforening nu komme med til Sportstech Festival 2022 med to personer for én persons pris. På den måde kan I sammen dele oplevelsen og tage en masse viden og inspiration med hjem.

Så tag din foreningskollega under armen og indløs rabatten ved at skrive dit navn + 1, når du køber din billet på hjemmesiden.  Så får du tilsendt to billetter, inden festivalen starter.

Sportstech Festival 2022 afvikles den 1. september kl. 10-18 i Valby.

Hvorfor skal jeg deltage?

  • Fordi I kan blive inspireret til at tænke nyt og udvikle foreningen.
  • Fordi du kan opleve og prøve de seneste sportsinnovationer fra danske sportstech-virksomheder på et EXPO-område.
  • Fordi du kan deltage i eller lytte til paneldebatter inden for fx ’brugen af sportsteknologi i idrætten’, ’hvordan man kan skabe værdi for foreningen og medlemmerne vha. sportsteknologi’ og ’kommercialisering af foreningen’,
  • Fordi du får mulighed for at netværke med folk fra andre foreninger og den kommercielle verden.
  • Fordi du får mulighed for at rejse konkrete udfordringer, som iværksættere kan hjælpe med at løse via sportstech.

Kort sagt bliver det en festival, hvor du får en masse nye viden og inspiration med hjem i forhold til, hvordan I kan udnytte sportsteknologi, så det styrker lige præcis jeres forening.

Køb billet her på festivalens hjemmeside, og se, hvem du kan opleve og møde til festivalen.  Har du spørgsmål til festivalen eller til sportstech generelt, kan du kontakte Mathias Vestergaard på mave@dif.dk.

Flere nyheder