Prestigefyldt pris uddeles til DM-ugen

Kulturministerens Idrætspris skal uddeles ved kæmpe idrætsfest i Aalborg.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
10. jun 2022
Kulturministerens Idrætspris skal uddeles ved kæmpe idrætsfest i Aalborg.

Sport i stor stil, fest og farver samt kåringer af over 180 danske mestre fordelt på 52 idrætsgrene. DM-ugen i Aalborg, der finder sted 23.-26. juni, bliver en dansk idrætsfest uden sidestykke. Læg derudover til, at en af Danmarks mest prestigefyldte idrætspriser skal uddeles, idet kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen kommer til DM-ugen i Aalborg for at uddele Kulturministerens Idrætspris.

 

"Vi er stolte over, at kulturministeren har valgt DM-ugen som ramme for uddelingen af Kulturministerens Idrætspris" - Hans Natorp, formand i Danmarks Idrætsforbund

Prisuddelingen kommer til at foregå fredag 24.6 kl. 15.00 ved DM-ugens hovedscene og ’centre court’ på Honnørkajen i Aalborg.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: 

”Idræts- og foreningslivet fylder meget i mange danskeres hverdag. Den mangfoldighed smitter også af på Kulturministerens Idrætspris, hvor årets nominerede på hver sin måde har sat et markant aftryk på idrætten og rykket på grænserne for, hvad idrætten kan. Jeg ser meget frem til at uddele prisen til DM-ugen i Aalborg, som bliver en stor folkefest og kommer til at rumme alt det, som idrætten gør allerbedst".

DIF’s formand, Hans Natorp, er glad, for, at kulturministeren bakker op om det kæmpe sportsevent, ved at offentliggøre vinderen af den prestigefyldte idrætspris netop ved DM-ugen.

”Vi er stolte over, at kulturministeren har valgt DM-ugen som ramme for uddelingen af Kulturministerens Idrætspris. Omgivelserne bliver perfekte med Limfjorden som bagtæppe, Danmarks dygtigste atleter inden for et væld af sportsgrene og forhåbentligt masser af glade tilskuere,” siger DIF’s formand, Hans Natorp.

DM-ugen er et nyt og stort sportsevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund med Aalborg som værtsby.

”I Aalborg er vi helt vildt begejstrede for, at vi sammen med Danmarks Idrætsforbund har fået udviklet den første DM-uge. Kulturministeriet topper nu glæden ved at uddele en af Danmarks mest prestigefyldte idrætspriser her i Aalborg på samme tid. Det glæder mig enormt meget, for vi kan ikke hylde sportsheltene nok både inden for de store folkekendte sportsgrene og også de mere nicheprægede,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

De nominerede til Kulturministerens Idrætspris er:


OL-guldvinderen i sejlsport Anne-Marie Rindom, håndboldprojektet LykkeLiga,
Play the Game-direktør Jens Sejer Andersen, og herrelandsholdet i fodbold

 

FACTS OM DM-ugen

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund fordelt på 52 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni, 2022.

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første DM-uge.

Flere nyheder