Kulturministerens Idrætspris

Kulturministerens Idrætspris: Og vinderen er…

Der er idrætsfest i Aalborg, men i dag var det ikke kun DM-medaljer, der blev uddelt. Også herrelandsholdet i fodbold blev hædret.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Morten Bolvinkel
24. jun 2022
Der er idrætsfest i Aalborg, men i dag var det ikke kun DM-medaljer, der blev uddelt. Også herrelandsholdet i fodbold blev hædret.

DM-ugen er i fuld gang i Aalborg, hvor det summer af sommer og idræt - og så kan man jo lige så godt benytte lejligheden til at uddele en af de mest prestigefyldte idrætspriser.  

Det gjorde kulturminister, som fredag var kommet en tur til det nordjyske for at afsløre vinderen af Kulturministerens Idrætspris - og det blev det danske herrelandshold i fodbold, der driblede afsted med hæderen.

Kulturministeriet har tidligere meldt ud, at landsholdet blev nomineret til prisen for at have ”genskabt herrelandsholdet som et nationalt samlingspunkt” gennem historisk gode resultater på fodboldbanen, men ikke mindst ved at ”udvise forbilledligt lederskab, kammeratskab og holdånd” under EM-slutrunden sidste sommer.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen uddyber om prisuddelingen:

 ”Ud over at levere fantastiske præstationer på banen, så har fodboldlandsholdet samlet os som land det seneste år. De har udvist et kolossalt sammenhold, og derfor er det fuldt fortjent, at de får prisen. Og så er det i øvrigt fantastisk at uddele prisen her under DM-ugen, hvor vi i forvejen ser idrætten udfolde sig i et stort fællesskab”.

Stolthed i DBU
Det var Dansk Boldspil-Unions administrerende direktør, Jakob Jensen, der modtog prisen på vegne af herrelandsholdet. Og det var en stolt direktør, der kunne gøre status efter prisuddelingen.

”Vi får den her pris, fordi vores landsholdhold har begejstret befolkning og fordi, de er nogle gode rollemodeller. Fodbold er Danmarks største sport, og vi vil rigtig gerne samle og begejstre danskerne. Derfor er vi utroligt stolte over at få den her anerkendelse og pris i dag,” siger Jakob Jensen og fortsætter:

”Spillerne er gået på sommerferie efter en lang sæson, og derfor er det mig, der står og modtager prisen her i dag. Men de er glade og stolte og har besluttet at donere de 100.000 kroner, der følger med prisen, til et godt formål”.

DBU-direktøren oplyser desuden, at spillerne vil drøfte under næste landsholdssamling, hvilket formål pengene mere specifikt skal gå til.

De øvrige nominerede til idrætsprisen var OL-guldvinderen i sejlsport Anne-Marie Rindom, håndboldprojektet LykkeLiga og Play the Game-direktør Jens Sejer Andersen.

OM DM-UGEN

DM-ugen samler en lang række officielle danmarksmesterskaber og afvikles fra den 23.-26. juni. Her kåres over 200 danske mestre i 47 forskellige idrætsgrene.

Bag eventet står Danmarks Idrætsforbund - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første version af DM-ugen.

Få et overblik over DM-ugens program på eventets hjemmeside eller ved at downloade DM-ugens App på din telefon

Flere nyheder