DM-ugen

DM-ugen: Forrygende fredag i Aalborg

Programmet var spækket med elitesport til lands til vands og i luften, da en lang række DM-medaljer blev uddelt i det nordjyske.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Morten Bolvinkel
24. jun 2022
Programmet var spækket med elitesport til lands til vands og i luften, da en lang række DM-medaljer blev uddelt i det nordjyske.

Der blev både taget kegler og skudt med skarpt i Aalborg i dag, men billard og biathlon var blot to af mange discipliner på dagens program under DM-ugen. Der blev nemlig også dystet i Stand Up Paddle, atletik, svømning, tennis og meget andet.

De mange DM-dueller bliver udkæmpet på forskellige venues i Aalborg og opland frem til søndag. For eksempel på Honnørkajen centralt i byen, som i dag dannede ramme om de indledende heats i High Diving fra Limfjordsbroen - og ikke mindst om længdespringskonkurrencen.

Til lejligheden er der nemlig bygget en længdespringsbane på havnekajen, som er testet og godkendt til de standarder, konkurrencen kræver. Og her stillede en prominent dansk atlet til start. Paraatleten Daniel Wagner, der både har vundet VM-guld og paralympiske medaljer, var nemlig med i feltet og konkurrerede på lige fod med de bedste danske atleter uden handicap.

Skuffet trods fed oplevelse
Daniel Wagner fik amputeret sit underben som 14-årig efter en gymnastikulykke og springer i dag med en benprotese – og det gør han rigtig godt. I dag kom han dog ikke på medaljeskamlen, da han endte som nummer fem ud af ni længdespringere i feltet.

”Jeg sprang seks meter og 83 centimeter i dag, og jeg havde jo håbet på et spring på over de syv meter. Også fordi at bronzemedaljen blev vundet med et spring på syv meter, og det havde jo været lidt sjovere end en femteplads. Men jeg kom trods alt i finalen, så det er jeg tilfreds med” siger Daniel Wagner Jørgensen og fortsætter om selve oplevelsen:

”Det var et rigtig fedt event her ved DM-ugen. Jeg elsker, når der er masser af publikum på, og når man gør et show ud af det. Der var super god opbakning, og stemningen var i top, og jeg har virkelig også set frem til det her.

Vinderen af længdespringskonkurrencen blev Kasper Larsen fra Aarhus 1900, der præsterede et spring på syv meter og 31 centimeter.

ALLE RESULTATER

PROGRAMMET

Hvis du vil have et overblik over hele DM-ugens program, kan du finde det på eventets hjemmeside eller ved at downloade DM-ugens App på din telefon.

OM DM-UGEN

DM-ugen samler en lang række officielle danmarksmesterskaber og afvikles fra den 23.-26. juni. Her kåres over 200 danske mestre i 47 forskellige idrætsgrene.

Bag eventet står Danmarks Idrætsforbund - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første version af DM-ugen.

Flere nyheder