DM-ugen

DR sender over 30 timers tv fra det danske svar på OL

Over 180 sæt medaljer skal uddeles, når DIF for første gang afvikler DM-ugen. Det sker i Aalborg fra den 23. juni til den 26. juni, og DR dækker begivenheden tæt på både tv, dr.dk og i radioen.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
20. jun 2022
Over 180 sæt medaljer skal uddeles, når DIF for første gang afvikler DM-ugen. Det sker i Aalborg fra den 23. juni til den 26. juni, og DR dækker begivenheden tæt på både tv, dr.dk og i radioen.

DR går helt tæt på de bedste danske atleters kamp om medaljer og mesterskabstitler, når DM-ugen fra på torsdag indtager Aalborg med blandt andet udspring fra Limfjordsbroen og længdespring på havnen. I alt danner over 20 parker, haller, bassiner og konkurrencesteder i Aalborg rammen om den allerførste udgave af DM-ugen nogensinde.

DM-ugen er det danske svar på OL, som samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund med over 52 sportsgrene i dagene fra torsdag den 23. juni til søndag den 26. juni.

DR har indgået aftale med DIF om rettighederne til at sende fra DM-ugen. Der er aftalt over 30 timers tv på DR1, DR2 og DRTV samt fyldig dækning både på dr.dk, i Liga på P4 og i P4 Nordjylland.

Et ambitiøst idrætsprojekt

Om DR’s dækning siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten:

"Over 2.000 atleter fra klubber og idrætsforeninger fra hele landet kæmper om DM-titlerne i fire intense dage i Aalborg. Det er et stort og meget ambitiøst idrætsprojekt, og derfor er det naturligvis DR, der skal hjælpe til med at løfte det og være en del af det første år, hvor DIF prøver det. Vi kommer til at dække DM-ugen tæt og viser både de smalle sportsgrene og dem, der samler mange tilskuere. Samtidig er det en gigantisk folkefest, der holdes i hjertet af Aalborg og samler tusindvis af danskere både fra hele Nordjylland og fra resten af landet. Det vil vi gerne brede ud og samle alle danskere om."

Fra DR Sporten vil værterne Kresten Mosbæk og Rikke Smed være med til at bringe både stemning og glade nye danmarksmestre hjem til seerne fra havnen og de mange andre arenaer i Aalborg.

Jeg vil gerne opfordre alle danskere til at følge med på DR’s kanaler. Vi skaber sammen med DR og Aalborg Kommune en sportsbegivenhed, som både tilskuere, tv-seere og radiolyttere virkelig skal se frem til." DIF's formand, Hans Natorp

Udfordrende tv-opgave

Anders Kern Boje fortæller, at DM-ugen er en stor udfordring rent tv-mæssigt. Det skyldes, at DR selv skal producere alt fra de mange forskellige idrætsgrene og begivenheder under DM-ugen, og ikke som ved et OL får leveret tv-signalerne fra andre og derfor kan nøjes med at kommentere fra studiet, hvad der sker.

"Det er lidt et eksperiment for os, hvor det handler om at få konkurrencer og resultater hurtigst muligt ud til seerne. Det bliver fedt, men nok ikke så poleret, som seerne er vant til fra OL, så det håber vi, at de er med på," siger Anders Kern Boje.

Han tilføjer, at opgavens omfang betyder, at DR har indgået et mediepartnerskab med Sport Live, der er en dedikeret sportskanal, som er vant til at dække mange forskellige sports- og idrætsbegivenheder.

Hos DIF er der store forventninger den første udgave af DM-ugen.

"Det er fantastisk, at vi har DR som mediepartner på DM-ugen, og at de prioriterer dækningen så højt. Jeg vil gerne opfordre alle danskere til at følge med på DR’s kanaler. Vi skaber sammen med DR og Aalborg Kommune en sportsbegivenhed, som både tilskuere, tv-seere og radiolyttere virkelig skal se frem til," siger formand for DIF, Hans Natorp.

DRTV skal især vise afviklingen af hele konkurrencer med fokus på fredag aften samt lørdag og søndag eftermiddag. Fredag aften blandes DM-ugen med fodboldlandskampen mellem det danske kvindelandshold og Brasilien på DR2. I optakten til kampen kan man blandt andet se længdespring.

Lørdag og søndag viser DR1 det bedste fra DM-ugen med en blanding af mange forskellige konkurrencer, som seerne kender det fra OL.

Program 23. juni

DRTV

18.00-20.00: DM-ugen med svømning

Program 24. juni

DR2

18.00-21.10: DM-ugen og fodboldlandskamp Danmark-Brasilien

DRTV

18.00-20.45: DM-ugen med TeamGym

18.00-20.00: DM-ugen med svømning

LIGA

18.00-21.00: Liga på P4

Program 25. juni

DR1

14.30-18.00: DM-ugen med finaler fra Aalborg

DRTV

13.30-18.00: DM-ugen med atletik

16.45-19.15: DM-ugen med svømning

Program 26. juni

DR1

15.00-18.00: DM-ugen med finaler fra Aalborg

DRTV

12.00-18.00: DM-ugen med atletik

13.00-16.30: DM-ugen med padel-tennis

16.40-17.50: DM-ugen med svømning

LIGA

14.00-18.00: Liga på P4

P4 Nordjylland

Fra mandag den 20. juni

06.00-10.00 og 15.00-18.00: P4 Nordjylland sender indslag om Idrætsmødet og DM-ugen. Blandt andet med fokus på emner på idrætsmødet og forberedelserne til DM-ugen, hvor havnefronten i Aalborg City bygges om til stævnecentrum med scener, tribuner og eksempelvis springgrav til længdespring. Idrætsmødet er idrættens svar på et folkemøde og er en konference/festival hvor udfordringer, ideer og tanker om idræt debatteres og fremlægges.

Torsdag den 23. juni

15.00-18.00: Live fra Honnørkajen med gæster og reporter ude i byen.

Søndag den 26. juni

14.00-18.00: P4 Nordjylland sender sammen med Liga på P4 live fra havneområdet.

Om DM-ugen

  • DM-ugen er DIF-idrættens nye og store sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.
  • DM-ugen har været et ønske for DIF i mange år og er inspireret af den svenske SM-veckan, som har fundet sted siden 2009.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber fra 28 specialforbund, hvilket dækker over 52 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles fra torsdag den 23. juni til søndag den 26. juni. Fra den 20. til den 22. juni er der tyvstart af BMX og kvalifikationskampe i tennis.

Flere nyheder