DM-ugens program: Flere end 180 danmarksmesterskaber på fire dage

Med flere end 180 danmarksmesterskaber i 52 sportsgrene er der lagt op til store sportslige oplevelser, når DM-ugen afholdes i Aalborg fra den 23.-26. juni. Kunsten bliver at vælge i det mangfoldige program.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Louise Dyring Mbae
10. jun 2022
Med flere end 180 danmarksmesterskaber i 52 sportsgrene er der lagt op til store sportslige oplevelser, når DM-ugen afholdes i Aalborg fra den 23.-26. juni. Kunsten bliver at vælge i det mangfoldige program.

End ikke Danmarks hurtigste mand kan nå rundt til alle DM-ugens mange mesterskaber. Programmet er nu klar og det bliver en buffet af dansk elitesport – fra de klassiske idrætter som atletik og svømning til de mere ukendte som biathlon orientering og funktionel fitness.

Udpluk fra programmet

DM-ugens program giver publikum mange muligheder: Snup en torsdags-is midt i Aalborg og mærk suset, når cykelsportens stjerneryttere passerer i fuld hast. Kom weekenden i møde på Honnørkajen, hvor et specialbygget anlæg giver publikum mulighed for at komme helt tæt på, når længdespringerne får sandet til at fyge om ørerne i de uvante rammer med Limfjorden som bagtæppe.

Lørdag kan kaffen indtages ved Aalborg flyvestation, når rallykørerne trykker speederen i bund. Er man derimod nysgerrig på at se Danmarks bedste high divere jagte det perfekte spring, er det Limfjordsbroen, man skal tage til. Søndag er DM-ugens sidste dag, og her kan man runde af med at se morgendagens store tennisstjerner, Danmarks mest talentfulde break dansere eller opleve atletik og trampolindisciplinerne, når de er bedst.

Alt dette er blot et udvalg fra DM-ugens program. På hver venue står sportsoplevelserne i kø. De leveres af atleter fra alle regioner af Danmark og blandt de flere end 2.000 atleter er der både tidligere olympiske deltagere, verdensmestre, europamestre men også morgendagens stjerner.

Så pakket bliver dagene

Torsdag: Tre sportsgrene fra 9.30-20.00 fordelt på tre konkurrencesteder
Fredag – 11 sportsgrene fra 9.30-22.30 fordelt på ti konkurrencesteder
Lørdag – 34 sportsgrene fra 9-22.30 fordelt på 20 konkurrencesteder
Søndag – 23 sportsgrene fra 8-21.30 fordelt på 12 konkurrencesteder

Et mere detaljeret program kan ses på www.dmugen.dk samt i DM-ugens app. Bemærk at programmet er med forbehold for ændringer.

Stor glæde og en klar opfordring

Hos DIF glæder man sig til, at DM-ugen får sin debut, og at der allerede i år et, er kommet så meget på programmet:

”Det er helt fantastisk, at vi kan vise det bedste fra intet mindre end 52 sportsgrene under DM-ugen. Det bliver en ganske unik oplevelse for publikum. Jeg er sikker på, at både voksne, børn og unge vil have svært ved at vælge, hvad de skal opleve, men det er kun positivt, at der er så meget spændende elitesport på programmet. Jeg vil helt klart opfordre alle, der kommer til Aalborg, til ikke kun at gå efter det mest velkendte, men også at søge det, man ikke kender så godt. Der er så mange gode oplevelser gemt på alle konkurrencestederne, og når man lader sig rive med af sportens mangfoldighed, så kan det virkelig noget,” fortæller Hans Natorp, formand i DIF.

DM-ugen har været en drøm for DIF i mange år og er inspireret af den svenske SM-veckan, som har fundet sted siden 2009. Nu bliver drømmen om et dansk mini-OL en realitet.

Aalborg byder velkommen

Det er Aalborg kommune, der lægger halgulv, vand, sand, græs og asfalt til historiens første DM-uge. Her ser man også frem til begivenheden med stor begejstring:

”I Aalborg er vi helt vildt begejstrede for, at vi sammen med Danmarks Idrætsforbund har fået skabt den første DM-uge. Det bliver et virkelig flot udstillingsvindue for både verdenskendte sportsgrene som landevejscykling, roning og atletik men også mere ukendte sportsgrene som DM i Stand Up Paddle, Wakeboard, Krolf og Laserrun. Det bliver et spændende sportsmekka rundt omkring i hele byen, hvor de besøgende kan få nogle unikke oplevelser, da vi rykker en masse idræt ud i byens rum. De besøgende kan eksempelvis sætte sig godt til rette på Honnørkajen, hvor de kan se både længdespring, vægtløftning, roning, Stand Up Paddle og udspring fra Limfjordsbroen,” lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har set så store muligheder i DM-ugen, at de har værtskabet i både 2022 og 2023.

”Aalborg Kommune har jo idræt og sport i sin DNA. Vi har en lang tradition for at samle folk til store sportsbegivenheder. Det tror og håber vi på også sker ved DM-ugen. Med de mange sportsgrene flyttet ud i byens rum har vi gjort det tilgængeligt. Som tilskuer er alt gratis, så der rig mulighed for at komme ud og måske blive begejstret for en ny sportsgren og måske den vej igennem få lyst til at blive en del af et idrætsfællesskab. Vi håber også at DM-ugen kan skabe generel nytænkning. Både i de forskellige forbund og i de enkelte klubber og foreninger, der er med til at arrangere. Det kan være nye platforme eller brug af nye arenaer, udvikling af nye mesterskaber, nye terminer. Jeg er sikker på at både udøvere, tilskuere og arrangører får nogle store oplevelser under DM, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Fakta om DM-ugen

DM-ugen er et nyt og stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, hvilket dækker over 52 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni, 2022. Fra den 20.-22. juni er der tyvstart af BMX og kvalifikationskampe i tennis.

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg. Se mere på www.dmugen.dk.

Yderligere kommentarer
Hans Natorp, formand for DIF, 31444015
Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester i Aalborg Kommune – via presseansvarlig Line Christensen, 25201620
Jes Lunde, rådmand Sundhed og Kultur, 99311953

Flere nyheder