Idrætsliv

DM-ugen: Atleter du skal holde øje med

Over 2000 atleter ventes at stille ved DM-ugen i Aalborg i alt fra cykling til sejlsport. Blandt atleterne er der et utal af interessante idrætsnavne. Her er et lille bud på, hvem du skal holde øje med.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
21. jun 2022
Over 2000 atleter ventes at stille ved DM-ugen i Aalborg i alt fra cykling til sejlsport. Blandt atleterne er der et utal af interessante idrætsnavne. Her er et lille bud på, hvem du skal holde øje med.
Længdespring

Daniel Wagner

Normalt konkurrerer den 29-årige atletikudøver Daniel Wagner i parasport-regi.

Han fik amputeret sit højre underben efter en trampolinulykke, da han var 14 år gammel. Det har dog aldrig holdt ham tilbage, og atletik cv’et bugner efterhånden af flotte resultater – deriblandt fire paralympiske medaljer.

Ved DM-ugen stiller Daniel Wagner for første gang op ved udendørs-DM på lige fod med de raske atleter, og han skal nok give dem kamp til stregen: Daniel Wagners personlige rekord fra PL i Tokyo er på 7,07 meter - hvilket faktisk var verdensrekord for para-atleter på det tidspunkt.

Svømning

HELENA ROSENDAHL BACH

Hun er kun 22 år, men svømmeren fra Aalborg Svømmeklub har allerede mere erfaring end mange af konkurrenterne i svømmebassinerne: Hun var nemlig med på det danske hold ved OL i Tokyo i 2021, hvilket nok kom som en overraskelse for en del.

Helena Rosendahl Bach kvalificerede sig ved at skære små 10 sekunder af sin personlige rekord på 1.500 meter fri. I Tokyo deltog hun både i 1.500 meter fri og i 200 meter butterfly. Hun vandt ingen medaljer, men fik værdifulde erfaringer med hjem. Ved DM-ugen i Aalborg stiller hun blandt andet op i 1.500 meter fri.

Cykling

KASPER ASGREEN

Der er ikke mange, som kan følge med cykelrytteren Kasper Asgreen hele vejen til mål. Hverken på enkeltstarten, hvor han siden
2019 uafbrudt har kørt rundt i dannebrogstrøjen som forsvarende dansk mester, eller i linjeløbet, hvor han har vist sin enorme styrke
og store taktiske formåen.

Kasper Asgreen blev dansk mester i 2020, og sidste år viste han for alvor klassen, da han vandt klassikeren Flandern Rundt foran alle favoritterne. Kort sagt: Den 27-årige koldingenser er altid et godt bud på en vinder. Asgreen er klar til DM-ugen i Aalborg sammen med en lang række andre danske cykelstjerner.

Atletik

IDA KATHRINE KARSTOFT

Hun var en del af stafetholdet, der skrev historie og satte dansk rekord på 4 x 100 meter ved OL i Tokyo sidste år - men hun kan bestemt også sagtens klare sig alene. Hun er nemlig danmarkshistoriens hurtigste kvinde på 60 og 200 meter indendørs og såmænd også på 200 meter udendørs.

Ved DM-ugen stiller den 26-årige sprinter op på 100 og 200-meter eller måske kun på en af distancerne, alt efter dagsformen. Og hvis den er god, så er hun en klar kandidat til at komme først over målstregen.

Bonusinfo: Ida Karstoft er tidligere topfodboldspiller hos Brøndby IF.

Tennis

Christian Sigsgaard

25-årige Christian Sigsgaard er en af de tennisspillere, der har taget vejen rundt om et amerikansk college for at samle værdifuld erfaring, før den professionelle karriere på alverdens tennisbaner kunne begynde.

De fire år på University of Texas gav ham udover erfaringen også evig hæder og ære i form af et NCAA-holdmesterskab og en individuel titel som årets spiller i rækken.

Derudover kan han også trække på sin erfaring fra landsholdet, hvor han på det seneste har været med, når der har stået Davis Cup på programmet.

Stand up paddle

CAROLINE KÜNTZEL

Her er en af de absolut bedste inden for den hastigt voksende sportsgren, stand up paddle.

Hun træner til daglig i Vesterhavs-bølgerne ud for Klitmøller, men ambitionerne rækker langt ud over landets grænser. Sidste år endte hun i top 5 på World Touren i 2021, og drømmen er både at blive europamester og verdensmester.

I første omgang deltager hun dog lige ved DM, og da hun indtil videre har ryddet bordet, hver eneste gang, hun har stillet op ved DM, og der er nok gode chancer for, at hun vinder igen i år, når det går løs ved DM-ugen.

Magasinet Idrætsliv

Denne artikel er bragt i Idrætsliv. 

Idrætsliv er DIF's officielle magasin og har fokus på idrættens vilkår, rammer og kultur. Alsidighed er nøgleordet i Idrætsliv, og magasinet beskæftiger sig både med breddeidrætten i DIF's foreninger og med den absolutte elite på olympisk niveau.

Læs hele bladet fra juni her --> 

Flere nyheder