DM-ugen

Højt tempo og dramatik fra første DM-dag

DM-ugen blev for alvor skudt i gang torsdag, hvor der både blev servet, svømmet og ikke mindst cyklet til den store guldmedalje.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Morten Bolvinkel
23. jun 2022
DM-ugen blev for alvor skudt i gang torsdag, hvor der både blev servet, svømmet og ikke mindst cyklet til den store guldmedalje.

Aalborg lægger i disse dage by til DM-ugen. Et slags mini-OL på dansk jord, hvor et hav af danmarksmestre skal kåres - og på eventets officielle åbningsdag var der både tennis, svømning og ikke mindst cykling på programmet.

Mens tennisturneringen fortsat er i den indledende fase, blev der til gengæld hængt medaljer om halsen på atleter i svømning, da discipliner som 50 og 800 meter fri blev afviklet. Her sprintede Frederik Riedel Lentz sig til guldet på den korte distance, mens Cille Kirketerp vandt hos kvinderne. Og på den lange distance kunne henholdsvis Anton Ørskov Ipsen og Viktoria Freja Sørensen stille sig øverst på skamlen.

Søskendepar triumferede stort
Også i cykling blev der kåret danmarksmestre i dag. Nærmere bestemt i landevejscykling, hvor der skulle dystes i enkeltstart – og her stod det klart, at der skulle findes en ny mester på herresiden, da de seneste tre års vinder, Kasper Asgreen, måtte melde afbud med en skade.

Og det blev en ualmindelig hård kamp om podiepladserne i et løb, hvor der kun var 10 sekunder mellem vinderen og fjerdepladsen – og blot hundrededele mellem nummer to og tre. Hurtigste ryttere på den næsten 40 kilometer lange rute blev  Mathias Norsgaard Jørgensen, der altså kunne iføre sig dannebrogstrikoten som det synlige bevis på mesterskabssejren.

”Det er enhver dansk cykelrytters drøm at vinde DM og kunne køre rundt i dannebrogstrøjen på World Touren som national mester. Det betyder sindssygt meget, og det er jeg stolt af”, sagde vinderen efter at have krydset målstregen.

Mathias Norsgaard var dog ikke den eneste i familien, der kunne glæde sig over en personlig sejr i dag. For hans søster, Emma Norsgaard Bjerg, tog såmænd sejren i kvinderækken for andet år i træk.

Masser af sport i vente
DM-ugen har været et ønske for DIF i mange år og er inspireret af den svenske SM-veckan, som har fundet sted siden 2009. Nu er det så en realitet, og den første udgave af eventet er kommet rigtig godt i gang.

”Vi har glædet os i lang tid til at afvikle den her nye store event, som byder på en masse af det bedste fra dansk eliteidræt. Der er en fantastisk stemning i Aalborg, og det er dejligt endelig at være i gang,” siger DIF’s formand, Hans Natorp, og fortsætter:

”Vi har fået en rigtig god start, op det bliver spændende at følge med de kommende dage, når der skal kåres mange flere danmarksmestre i et hav af sportsgrene og discipliner”,

Hvis du ligesom DIF-formanden glæder dig til de kommende dage, kan du få et overblik over hele DM-ugens program på eventets hjemmeside eller ved at downloade DM-ugens App på din telefon.

LINK TIL DAGENS RESULTATER

OM DM-UGEN

DM-ugen samler en lang række officielle danmarksmesterskaber og afvikles fra den 23.-26. juni. Her kåres over 200 danske mestre i 47 forskellige idrætsgrene.

Bag eventet står Danmarks Idrætsforbund - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første version af DM-ugen.

Flere nyheder