Danmarks hurtigste kvinde og mand kåret ved DM-ugen

Mathilde Kramer vinder DM.
Mathilde Kramer og Kojo Musah vinder den prestigefyldte 100-meter-distance ved DM i atletik.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
25. jun 2022
Mathilde Kramer og Kojo Musah vinder den prestigefyldte 100-meter-distance ved DM i atletik.

På en helt fantastisk sommer- og konkurrencedag ved DM-ugen med et hav af DM-vindere i et utal af forskellige sportsgrene er Danmarks hurtigste mand og kvinde på 100-meter-distancen også blevet kåret ved DM i atletik. Det skete på det smukke og legendariske Skovdalen Atletikstadion i Aalborg

OL-løberen fra Tokyo 2021 Mathilde Kramer, Frederiksberg IF, spurtede sig i suveræn stil til titlen som landets hurtigste kvinde.

”Man ser altid frem til et DM, og det er bare dejligt at vinde. Jeg er utroligt glad, ” siger Matilde Kramer, der også sender store roser afsted mod det nye koncept DM-ugen, som DM i atletik i den grad er en del af.

”Jeg synes, det er så fedt. Jeg har selv været nede i byen og se padel, længdespring og alt muligt andet, og det er mega godt, at en masse forskellige sportsgrene får så meget god opmærksomhed," siger Mathilde Kramer. 

På herredistancen var det også en OL-atlet, der løb med sejren, da Koja Musah, Aarhus 1900, i et fantastisk løb vandt DM-guld for tredje gang i træk.

”Det er fedt at vinde igen. Jeg har været skadet en del, så jeg har virkeligt kæmpet for det. Det er dejligt, at jeg trods nogle skadesproblemer får det til at fungere i dag."

Også Kojo Musah er begejstret over DM-ugen.

”DM-ugen er en super god ide. Der har været meget bedre stemning end normalt ved et DM, og man kan virkeligt mærke, at hele byen summer af sport. Det føles som et lille OL, og det er fedt, at vinde DM i de her rammer.”

Udover danmarksmestrene på 100-meter-distancen i atletik har Danmark i dag fået nye mestre i blandt andet judo, svømning, tennis, krolf, rugby, styrkeløft og et utal af andre idrætsgrene.

DM-ugen er et nyt og stort sportsevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 27 specialforbund, hvilket dækker over 47 sportsgrene i mere 100 discipliner. Over 200 medaljesæt skal uddeles under DM-ugen 2022.

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første DM-uge.

Foto: Lars Møller
Må kun bruges til redaktionel omtale af DM-ugen

Flere nyheder