OL I PARIS

BLIV FRIVILLIG TIL OL I PARIS 2024

OL-frivillige under OL i London 2012
Til OL i Paris 2024 er der brug for 45.000 frivillige. Du kan ansøge nu, og er du blandt de 10 mest motiverede og begejstrede, så kan du se frem til en olympisk sommer i Paris.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
24. maj 2022
Til OL i Paris 2024 er der brug for 45.000 frivillige. Du kan ansøge nu, og er du blandt de 10 mest motiverede og begejstrede, så kan du se frem til en olympisk sommer i Paris.

Om lidt over to år tændes den olympiske ild i Paris som symbolet på, at OL er i gang. Her bliver der brug for frivillige fra hele verden. De skal hjælpe med alt fra transport-, catering- og medie-opgaver til de lidt mere ’eksotiske’ opgaver som fx at hjælpe amerikanske basketball-stjerner til rette i hallen og bære atletikudøveres udstyr på atletikstadion.

Vil du være OL-frivillig?

Flere end 45.000 frivillige fra hele verden skal hjælpe med at få de olympiske hjul til at dreje rundt. Og du kan blive en af dem. I første omgang har IOC og den franske organisationskomité, der står bag de Olympiske Lege i Paris 2024, bedt Danmarks Olympiske Komité om at finde 10 dygtige frivillige danskere. I 2023 åbnes der ifølge de franske værter for, at endnu flere danskere og andre internationale frivillige kan blive en del af den olympiske oplevelse i Paris 2024. 

Du skal ikke have en lang uddannelse eller have taget et hav af kurser for at komme i betragtning. Vi har derimod brug for dem med mest begejstring, motivation og lyst til at hjælpe til.

Dog er der ganske få krav til dig som ansøger:

 • Du skal være fyldt minimum 18 år i januar 2024
 • Du skal have et dansk pas
 • Du skal kunne snakke engelsk eller fransk
 • Du skal kunne arbejde som frivillig i minimum 10 dage fra den 26. juli – 11. august 2024

Hvis du kan sætte flueben ved disse fire punkter og har en olympisk ild, der brænder i kroppen, så kan du sætte dig til tasterne og ansøge her på engelsk eller fransk.

Hvad får jeg, og hvad skal jeg selv betale?

Hvis du udvælges, så skal du - udover at føle dig både heldig og dygtig – vide, at organisationskomitéen bag OL i Paris 2024 dækker nogle omkostninger, mens du selv står for andre:

 • Du får gratis OL-tøj til dit arbejde
 • Du kan gratis bruge den offentlige transport i Frankrig
 • Du får gratis mad, når du er på ’arbejde’
 • Du skal selv betale for overnatning
 • Du skal selv betale for transport til og fra Frankrig

Det olympiske nåleøje

Vi håber på mange ansøgninger, og vi skal sammen med de franske værter i første omgang kun finde de 10 allerbedst egnede danske ansøgere. Det er derfor – som med atleternes OL-kvalifikation – også et olympisk nåleøje for dig at kvalificere dig til at blive frivillig ved OL i Paris 2024.

 • Klik på dette link og ansøg senest 1. juli 2022 – på engelsk eller fransk
 • I løbet af juli 2022 vil du enten få afslag på din ansøgning eller blive kontaktet med henblik på et interview med den Danske Olympiske Komité.
 • Hvis du er blandt de 10 udvalgte, så går du videre til et online-interview med de franske værter. Det afholdes i januar-marts 2023.
 • I september 2023 - altså knap et år før legene begynder – får du endeligt svar på, om du skal rydde kalenderen i sommeren 2024 og gøre dig klar til et olympisk eventyr i Paris.

Har du spørgsmål til ansøgningen, processen eller andet, så er du velkommen til at kontakte Celia Beaubois, der er international olympisk assistent i Danmarks Olympiske Komité, cbb@dif.dk eller +33672218886. Din henvendelse skal foregå på engelsk eller fransk, da Celia ikke taler dansk.

Flere nyheder