Idrætsliv

Idrætslivet ifølge Ukaleq Slettemark

Den debuterende grønlandsk/danske skiskytte om æblejuice, Grønland, blå tape og evnen til at være ualmindelig træfsikker med sit gevær.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
27. apr 2022
Den debuterende grønlandsk/danske skiskytte om æblejuice, Grønland, blå tape og evnen til at være ualmindelig træfsikker med sit gevær.

At deltage ved OL var…
”…helt fantastisk. Jeg har fået så meget erfaring og mødt alle de store stjerner i konkurrence. Det har givet mig et kæmpe boost, som jeg vil bruge fremover.”

Vinter-OL er stort fordi…
”… til OL topper alle. Alle ser frem til OL, og alle forsøger at være i deres livs form. Det er det højeste niveau, alle følger med, og alle interesserer sig pludselig for vintersport og skiskydning.”

At være den bedst skydende atlet i skiskydningskonkurrencerne ved OL i Beijing og ramme 30 træffere ud af 30 mulige var..
”… selvfølgelig noget, jeg var vildt stolt af. Det har betalt sig at forberede sig rigtig godt mentalt og fokusere meget på skydningen. Nu skal jeg arbejde videre med min form og mine præstationer i sporet, og så tror jeg, at jeg kan lave mange gode resultater fremover."

"Jeg har fået så meget erfaring og mødt alle de store stjerner" Ukaleq Slettemark

Jeg skyder ekstremt godt, fordi…
”…jeg har forberedt mig så godt. Gennem hele sæsonen har jeg arbejdet med laserskydning, min indstilling, ændret på våben, og taget fat i alle små detaljer. Det giver resultater.”

Inden jeg skal i konkurrence…
”…visualiserer jeg altid ruten og skydningen, pudser våbenet og drikker æblejuice blandet med danskvand.”

Jeg har blå tape på kinderne …
”…for at undgå frostskader i ansigtet. Det var bidende koldt ved vinter-OL med ned til minus 16 grader og en chillfaktor på minus 26.”

Jeg er stolt over at…
”…repræsentere rigsfællesskabet og stolt over at stille op under det danske flag – for både Grønland og Danmark.”

Min lillebror er…
”… også god til skiskydning. Han har muligheder for at kvalificere sig til næste vinter-OL om fire år, hvis han tager de skridt i den kommende tid. Det kunne virkeligt være sjovt, hvis vi skulle til OL sammen.”

Jeg drømmer om…,
”…at I også ser mig til OL om fire år – og om otte år – og om 12 år. I kommer til at se meget mere til mig.”

Facts

Navn: Ukaleq Slettemark
Alder: 20 år
Sportsgren: Skiskydning
Bedste resultat: Guld ved Youth VM i 2019
Detaljen: Ukaleq er født og opvokset på Grønland. Navnet Ukaleq betyder snehare på grønlandsk

Flere nyheder