DIF kårer over 180 danmarksmestre til historiens første DM-uge

Alt fra styrkeløft, svømning, squash og flere end 50 andre sportsgrene samles til et brag af en eliteidrætsfest, når Aalborg er vært for den første DM-uge den 23.-26. juni. Sporten rykkes ud i byens rum med længdespring på havnefronten, udspring fra Limfjordsbroen og cykelløb i gaderne.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Louise Dyring Mbae
28. apr 2022
Alt fra styrkeløft, svømning, squash og flere end 50 andre sportsgrene samles til et brag af en eliteidrætsfest, når Aalborg er vært for den første DM-uge den 23.-26. juni. Sporten rykkes ud i byens rum med længdespring på havnefronten, udspring fra Limfjordsbroen og cykelløb i gaderne.

Du kender måske følelsen under OL. Du tænder for fjernsynet, og der er brydning på programmet efterfulgt af klatring og taekwondo. Du har aldrig set sportsgrenene før, men af en eller anden grund bliver du fanget af teknikken, personlighederne og stemningen.

Den 23.-26. juni kan du få samme oplevelse. Du kan enten sætte dig til rette på Honnørkajen med Limfjorden som bagtæppe og få en masse sportsgrene serveret lige for næsen af dig. Eller du kan sætte dig i sofaen og tænde for fjernsynet, der viser et udpluk af alt det bedste fra mesterskaberne.
Uanset hvad du vælger, så vil du opleve OL-atleter kæmpe side om side med håbefulde talenter, når over 180 DM-medaljesæt skal uddeles på blot fire dage i Aalborg.

Drømmen bliver til virkelighed

”Det er ingen hemmelighed, at det længe har været DIF’s drøm at samle så mange danmarksmesterskaber som muligt et sted i Danmark og give danskerne alt det bedste fra dansk eliteidræt i et tætpakket program på bare fire dage. Nu bliver drømmen til virkelighed i Aalborg, og det er vi hamrende stolte over,” siger DIF’s formand Hans Natorp og fortsætter:

”Som tilskuer vil du opleve kendte danske sportsstjerner i klassiske discipliner som fx cykling, tennis og atletik, men du vil også stifte bekendtskab med fx DM i stand up paddle, rugby og klatring, som du muligvis aldrig har set tidligere. I DIF vil vi sammen med vores specialforbund gøre vores ypperste for at skabe en folkefest med elitesport, hvor tilskuerne både begejstres og overraskes.”

Aalborg som værter i 2022 og 2023

Det er Aalborg Kommune, der har valgt at lægge halgulv, vand, sand, græs og asfalt til historiens første DM-uge. Faktisk har kommunen set så store muligheder i DM-ugen, at de bliver værter for DM-ugen både i 2022 og 2023.

”Idræt og sport er en vigtig del af Aalborgs DNA. Aalborg har stolte traditioner som idræts- og sportskommune, hvor fællesskab og foreningsliv altid har stået højt på dagsordenen. Aalborg Pirates har lige vundet det danske mesterskab i ishockey, og med en boblende sportsglæde i hele byen kan jeg kun sige, at det er en kæmpe ære for os at være den første værtsby for en så stor og omfattende sportsevent. DM-ugen bliver et perfekt udstillingsvindue for de mange forskellige sportsgrene, men også for Aalborg som by,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Aalborg er en af Danmarks største byer, men den er dog ikke større, end at tilskuerne til DM-ugen kan gå rundt til mange af konkurrencerne. De fleste adgange bliver gratis, og det gør det nemt for publikum at ‘shoppe’ rundt mellem konkurrencerne, som ikke alle afvikles i traditionelle rammer.

Der bliver længdespring på havnefronten, wakeboard i Østre Havn, roning på Limfjorden og udspring fra Limfjordsbroen. Der bliver dans og dart i Nordkraft, og målstregen i cykelløbet bliver midt i Aalborg centrum, når det skal afgøres, hvem der skal køre i Dannebrogstrikoten under Tour de France.

”Med DM-ugen går vi forrest i forhold til at få skabt en hel ny sportsevent sammen med DIF og foreningslivet, og det er vi meget stolte af. Jeg glæder mig til, at de besøgende og deltagerne kommer til at få nogle unikke oplevelser, da vi rykker sporten ud i byens rum. For den enkelte klub, forening og sportsgren er det en fantastisk platform. Aalborgs værtskab kan forhåbentligt skabe nytænkning i brugen af faciliteter og også være med til at styrke sammenholdet i foreningerne, hvilket alt sammen er tiltrængt efter en lang periode med nedlukninger og begrænsninger på grund af COVID-19,” siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune

28 specialforbund er klar til DM-ugen:

 • Dansk Atletik
 • Dansk Militært Idrætsforbund
 • Den Danske Billard Union
 • Danmarks Bowling Forbund
 • Danmarks Brydeforbund
 • Danmarks Cykle Union
 • Dans Danmark
 • Dansk Dart Union
 • GymDanmark
 • Dansk Hockey Union
 • Dansk Judo & Ju-Jitsu Union
 • Dansk Klatreforbund
 • Dansk Arbejder Idrætsforbund
 • Dansk Minigolf Union
 • Moderne Femkamp
 • Parasport Danmark
 • Dansk Automobil Sports Union
 • Dansk Forening for Rosport
 • Dansk Rugby Union
 • Dansk Sejlunion
 • Dansk Squash Forbund
 • Dansk Styrkeløft Forbund
 • Dansk Surf & Rafting Forbund
 • Dansk Svømmeunion
 • Dansk Taekwondo Forbund
 • Dansk Tennis Forbund
 • Dansk Vægtløftnings Forbund
 • Dansk Vandski & Wakeboard Forbund

OM DM-UGEN

DM-ugen er et nyt og stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.

Et slags mini-OL på dansk grund.

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, hvilket dækker over flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni, 2022.

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første DM-uge. Se mere på www.dmugen.dk.

Yderligere kommentarer

Hans Natorp, formand for DIF, 31444015

Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester i Aalborg Kommune – via presseansvarlig Line Christensen, 25201620

Jes Lunde, rådmand Sundhed og Kultur, 99311953

Flere nyheder