Presseinvitation: DIF samler skadede veteraner til historisk skydestævne

Kom til skydestævne for Sjællands skadede krigsveteraner med deltagelse af Slagelse Kommunes borgmester og viceborgmester samt formand i Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Johan Lyngholm-Bjerge
30. mar 2022
Kom til skydestævne for Sjællands skadede krigsveteraner med deltagelse af Slagelse Kommunes borgmester og viceborgmester samt formand i Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp.

Hvordan kan et skydestævne hjælpe veteraner med varige mén i en tid, hvor der er krig i Europa?

Og hvorfor giver det overhovedet mening at lade skadede veteraner skyde med rifler og pistoler, når de lider af krigstraumer?

Sådanne spørgsmål bliver der rig mulighed for at stille, når DIF Soldaterprojekt i samarbejde med Dansk Skytte Union, Slagelse Kommune og Slagelse Skytteforening søndag d. 3. april kl. 11:00 for første gang nogensinde afvikler et skydestævne for sjællandske soldaterveteraner.

Veteraner fra DIF’s såkaldte Safe Zone-skydeklubber i Høje Taastrup, Maribo og Slagelse vil udgøre op mod syv rene veteranhold á tre skytter. DIF Safe Zones er betegnelsen for DIF Soldaterprojekts i alt 38 lukkede træningstilbud i eksisterende idrætsforeninger landet over målrettet fysisk og psykisk skadede veteraner.

Udover veteranerne fra de tre sjællandske skyde-Safe Zones vil borgmester i Slagelse Kommune, Knud Vincentz (V), formand i DIF, Hans Natorp, og formand i Dansk Skytte Union, John Hansen, udgøre et særligt udvalgt hold, der skal konkurrere mod Danmarks tidligere udsendte.

Der dystes i henholdsvis pistol- og riffelskydning, men dagens primære fokus er det sociale element ved at skabe fællesskaber og relationer og derigennem mindske social angst. Og så vil støtten og anerkendelsen af veteranerne, der har betalt den ultimative pris for deres udsendelse i verdens brændpunkter, ligeledes være i centrum.

Stævnet finder sted i Slagelse Skytteforening på adressen Oksebrovej 7a, 4200 Slagelse Ø, og der vil være rig mulighed for interviews og fotos af dagens deltagere – herunder af veteraner, borgmesteren og DIF-formand Hans Natorp.

For tilmelding til eventet bedes du skrive en mail til pressekoordinator Johan Lyngholm-Bjerge: jlb@dif.dk (tlf: 40555559) 

I mailen, som bedes afsendt inden fredag middag, bedes du oplyse:

  • Navn
  • Medie
  • Funktion (skrivende, still, tv/video-fotograf, SoMe


For pressekontakt på dagen, herunder koordinering af interviews på stedet kontakt da:

Kommunikationskonsulent Valdemar Stengaard Hansen: vsh@dif.dk, 52381501

Fakta om programmet søndag d. 3. april:

11.00: Velkomst og taler (OBS: Pressen bedes være klar kl. 10.45)
11.30: 1. runde skydning
12.30: 2. runde skydning
13.15: Frokost
14.00: Præmieceremoni
14.30: Afslutning

Flere nyheder