Fasthold foreningernes teenagepiger

Puljen til foreninger, der ønsker at afholde en DIF og Always Sports Camp, er nu åben.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
1. mar 2022
Puljen til foreninger, der ønsker at afholde en DIF og Always Sports Camp, er nu åben.

Giv foreningens teenagepiger en unik oplevelse med idræt. Repræsenterer du en idrætsforening under DIF, kan du søge om midler til at afholde en DIF og Always Sports Camp og dermed motivere piger mellem 12 og 15 år til at være aktive i foreningsidrætten.

Undersøgelser viser, at det generelt er en udfordring at fastholde unge piger i de danske idrætsforeninger, når de når teenagealderen. Derfor yder DIF og Always for femte år i træk støtte til sportscamps over hele landet, hvor unge piger kan komme på en spændende sportslejr.

En DIF og Always Sports Camp giver foreningen mulighed for:

1) at invitere nye piger inden for i foreningen, opleve fællesskabet og afprøve idrætten. De piger, der allerede er aktive på holdet, har mulighed for at invitere veninder med til campen.

2) at skabe netværk mellem piger fra andre foreninger, så pigerne har flere muligheder for at fortsætte med at dyrke idræt, hvis deres eget hold smuldrer på grund af eksempelvis efterskoleophold og skader. Foreningen kan gå sammen med andre foreninger om campen – også gerne andre idrætter.

”Tilbagemeldingerne fra foreningslivet er, at pigerne synes, det er en god og sjov oplevelse at deltage i de her camps. Vi oplever også hvert år, at der er foreninger, der får flere medlemmer efter at have afholdt en DIF og Always Sports Camp. Sidste år gav vi støtte til 110 idrætsforeninger på tværs af idrætsgrene, hvilket var rekord,” siger konsulent i DIF Udvikling Helle Carlsen.

Det er i høj grad deltagerne selv, der er med til at forme programmet under de forskellige camps, som afvikles over en til to dage med overnatning flere steder. Udover at lade pigerne eksperimentere med foreningens idrætsgren er der fokus på at skabe sociale fællesskaber.

Puljen er åben for ansøgninger fra 1.3. 2022 til 1.4. 2022. Alle foreninger under DIF som har aktiviteter for piger i alderen 12-15 år kan søge.

Læs meget mere og ansøg puljen her. 

Yderligere information:
Helle Carlsen, konsulent i DIF Udvikling, mobil 20 41 41 83, mail hca@dif.dk  

Flere nyheder