DIF get2sport modtager millionstøtte til flygtninge

Grundfos Fonden støtter DIF get2sport med fem millioner kroner, så ukrainske flygtninge kan blive budt velkommen i de danske idrætsforeninger.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
16. mar 2022
Grundfos Fonden støtter DIF get2sport med fem millioner kroner, så ukrainske flygtninge kan blive budt velkommen i de danske idrætsforeninger.

Mange ukrainere og især mange ukrainske børn ankommer i disse dage til Danmark på flugt fra russiske bombardementer. Gennem mere end et årti har DIF via sin særlige indsats, DIF get2sport, hjulpet idrætsforeninger i udsatte boligområder med eksempelvis at modtage flygtninge. DIF get2sport modtager nu en særlig støtte på fem millioner kroner fra Grundfos Fonden i en tid, hvor en ny og uventet flygtningestrøm rammer Danmark.

”For en måned siden havde vi ikke drømt om, at Rusland ville bombe millioner af ukrainere på flugt og skabe en ny flygtningekrise midt i Europa. Men det er desværre en realitet, og foreningsidrætten skal give de ukrainske børn et frirum i idrættens leg og fællesskaber. Støtten fra Grundfos Fonden gør, at vi får kræfter til at håndtere denne nye og uventede situation,” siger DIF’s formand, Hans Natorp.

Erfaringer med flygtninge og idræt

DIF get2sport har stor erfaring med hjælpe flygtninge fra blandt andet Balkan-konflikterne og borgerkrigen i Syrien ind i foreningslivet. Og med at ruste foreningernes frivillige kræfter til at kunne tage imod disse flygtninge. Midlerne fra Grundfos Fonden skal ikke kun gå til at hjælpe ukrainske flygtninge, men også flygtninge i Danmark fra andre konflikter.

”Vi er meget motiverede for at komme i gang. Vi har i DIF get2sport en tæt dialog med kommunerne, en god organisering og en masse erfaringer, vi kan trække på. Vi hører, at vores foreninger og forbund står klar til at hjælpe. Støtten fra Grundfos Fonden betyder, at vi kan skalere op øjeblikkeligt. Dermed kan vi håndtere den nye og ulykkelige situation og samtidig tage os af dem, der i forvejen har brug for DIF get2sport, ” siger Hans Natorp.

DIF get2sports filosofi er at hjælpe idrætsforeningers frivillige kræfter til at kunne håndtere, når der kommer medlemmer med særlige udfordringer. DIF get2sport samarbejder eksempelvis med landets kommuner om ressourcepersoner, som kan aflaste de frivillige kræfter, så de kan koncentrere sig om at træne og skabe sociale fællesskaber.

Desuden laver DIF get2sport brobygning mellem eksempelvis flygtninge og foreninger og kan hjælpe med eksempelvis kontingentstøtte og sportsudstyr.

Flere nyheder