DIF vil have Rusland udelukket fra al sport

Udviklingen i Ukraine er forfærdende, og hos Danmarks Idrætsforbund er holdningen klar: Al idrætsligt samkvem med russerne skal ophøre hurtigst muligt.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Hans Natorp
26. feb 2022
Udviklingen i Ukraine er forfærdende, og hos Danmarks Idrætsforbund er holdningen klar: Al idrætsligt samkvem med russerne skal ophøre hurtigst muligt.

”Ruslands militære invasion i Ukraine påvirker os alle dybt. Det er skræmmende billeder og rapporter, der kommer fra de eskalerende krigshandlinger time for time. Ruslands angreb på den ukrainske befolkning er totalt uacceptabel og kræver international fordømmelse og sanktioner. Derfor er vores holdning klar: Rusland og Hviderusland skal udelukkes fra al international sport og idrætsligt samkvem” fastslår formanden for DIF, Hans Natorp.

Og i disse dage arbejder dansk idræt på højtryk med sagen – både nationalt, men i særdeleshed internationalt, da det afgørende tryk skal lægges ind via en samlet sanktionering og indsats.

”Vi opfordrer vores forbund og klubber til ikke at have idrætsligt samkvem med Rusland og Hviderusland i Danmark. Vi opfordrer samtidig til, at de internationale forbund udelukker Rusland og Hviderusland fra al idrætsligt samkvem. Derfor bakker vi også op om blandt andre kulturministerens udmeldinger om udelukkelse af Rusland” - Hans Natorp, formand i DIF

”Der sættes i øjeblikket en række koordinerede internationale sanktioner i gang mod Rusland, bl.a. igennem EU. Vi mener, at sporten også skal være en del af dem. Fra DIF’s side arbejder vi intensivt sammen med såvel de nordiske idrætsforbund og andre idrætsorganisationer på at finde fælles veje til, hvordan vi kan lægge størst muligt pres på Rusland. Samtidig lægger en række af vores specialforbund pres på deres europæiske og internationale organisationer for at finde fælles fodslag for udelukkelse af Rusland fra sportskonkurrencer,” siger Hans Natorp.

Danmarks Idrætsforbund følger den alvorlige og tragiske udvikling tæt og holder kontakt til regeringen, forbund og andre samarbejdspartnere med henblik på at indstille al sportsligt samkvem med Rusland, så længe krigen i Ukraine foregår. DIF vil offensivt støtte yderligere internationalt koordinerede sanktioner mod russisk og hviderussisk idræt.

Pressehenvendelser

Hans Natorp, formand for DIF, tlf.. 31 44 40 15

Flere nyheder