Tre danske ishockeyspillere flyver senere til vinter-OL

Coronarestriktioner driller de danske ishockeyspillere ved afrejse til vinter-OL.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
31. jan 2022
Coronarestriktioner driller de danske ishockeyspillere ved afrejse til vinter-OL.

Nicklas Jensen, Phillip Bruggisser og Jesper Jensen bliver i første omgang i Danmark, når resten af det mandlige ishockeylandshold senere i dag (31. januar) rejser til vinter-OL i Beijing. De tre spillere har alle været testet positive for corona i løbet af de seneste 30 dage og skal derfor bestå et ekstra indrejsekrav til Kina, selvom de er ude af den danske isolationsperiode.

Alle OL-deltagere følger en detaljeret afrejseprotokol, som blandt andet indebærer to negative PCR-testresultater de seneste tre døgn før afrejse. Sent smittede OL-deltagere skal kunne fremvise fire negative PCR-testresultater med minimum 24 timers mellemrum samt opnå en særlig godkendelse hos de kinesiske myndigheder, før indrejse til Kina er mulig.

Erfaringer fra kvindelandsholdet viser, at processen for ’sent smittede deltagere’ kan gennemføres på tre til fem dage, og de restriktive indrejsekrav forsinkede også den kvindelige landsholdsspiller Michelle Weis afrejse til Kina. Hun rejser derfor med herrelandsholdet senere i dag i stedet for som oprindeligt planlagt den 27. januar, hvor hendes 22 kvindelige medspillere fløj til Beijing.

Kim Pedersen, der er delegationsleder for de to danske OL-ishockeylandshold og allerede ankommet til OL-byen i Beijing, accepterer de restriktioner, som de olympiske værter har iværksat for at gøre legene så sikre som muligt for atleterne:

“Alle, inklusiv værterne, skal lige i gang med OL-afviklingen, før det hele kører på skinner, men generelt oplever vi en godkendt håndtering af testning og de generelle tiltag mod Covid-19 her i Beijing. Vi havde naturligvis gerne set Nicklas, Phillip og Jesper træde ind i OL-byen med resten af landsholdet, men må desværre konstatere, at deres smitte kom så sent, at vi løb tør for tid i forhold til, at spillerne kunne nå at levere fire negative testsvar, så de kunne komme med flyet den 31. januar." - Kim Pedersen

”Vores medicinske stab vurderer på baggrund af de data og erfaringer, som vi har fra tidligere smittede mandlige og kvindelige spillere, at alle tre spillere er meget tæt på at teste negativt i forhold til OL-værternes protokoller. Så snart det sker, så søger vi indrejsetilladelse og booker flybilletterne. Vi ærgrer os, men er ikke nervøse i forhold til de tre rutinerede spilleres deltagelse ved vinter-OL,” konstaterer Kim Pedersen.

Kvindelandsholdet kunne afvikle en optimal ’corona-boble-træningslejr’ i København før afrejse til Beijing, hvilket ikke var muligt for mændene på grund af klubkampe. Derfor tager det mandlige landshold fem ekstra spillere med til vinter-OL. De skrives i første omgang ikke ind som aktive OL-atleter, men flyves til Kina som såkaldte ’Practice Players’ for at sikre optimale træningsvilkår for landsholdet, og for at holdet kan stille med fuld trup i tilfælde af positive testresultater frem mod OL-turneringens start.

De frem ekstra spillere er: Nichlas Hardt, Mikkel Aagaard Hansen, Christian Wejse, Niklas Andersen og Mads Larsen.

DIF’s chef de mission for det samlede danske OL-hold, Mikkel Sansone Øhrgaard, siger:

”Det er ingen hemmelighed, at corona har givet os nogle udfordringer op til OL og gør det stadig. Men det har endnu ikke været udfordringer, som vi ikke har kunnet løse, og derfor løser vi også den forventede senere OL-ankomst af tre ishockeyspillere. Når først alle danske atleter er ankommet, så kan vi byde dem velkomne til gode forhold i OL-byen og flotte venues til konkurrencerne. Vi glæder os derfor, til OL-ilden tændes, og det kommer til at handle om sporten.” 

Yderligere kommentarer:

  • Kim Pedersen, delegationsleder for de to danske OL-ishockeylandshold, 20107944

  • Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det samlede danske OL-hold, 51559334

  • Kim og Mikkel er i Beijing er dermed syv timer foran Danmark. De fanges bedst via opkald på Whatsapp.

Flere nyheder