Tak for indsatsen i corona-tiden

Fra og med den 1. februar er idræt og foreningsliv atter helt fri for corona-restriktioner og anbefalinger. Fra DIF og DGI’s formænd lyder der en kæmpe tak til alle de forenings-frivillige, som gennem de seneste to år har skullet gå meget igennem.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
28. jan 2022
Fra og med den 1. februar er idræt og foreningsliv atter helt fri for corona-restriktioner og anbefalinger. Fra DIF og DGI’s formænd lyder der en kæmpe tak til alle de forenings-frivillige, som gennem de seneste to år har skullet gå meget igennem.

Fra og med på tirsdag er det slut med corona-restriktioner og -anbefalinger, og forhåbentlig dukker de ikke op igen. De seneste to år har været en stærkt udfordrende tid for idrætsforeninger, som bygger på de fysiske fællesskaber, der i lange perioder har været nedlukkede. Derfor markerer DIF og DGI’s formænd også afslutningen på alle restriktionerne med en særlig tak til alle de frivillige kræfter.

”De frivillige kræfter har båret idrætsforeningerne helskindet gennem foreningsidrættens største krise nogensinde. De har konstant skullet forholde sig til skiftende restriktioner, anbefalinger og nedlukninger. Det er ikke derfor, de blev frivillige, men de har alligevel taget ansvaret på sig af hensyn til deres forening og medlemmerne. Det er jeg dem evigt taknemmelig for,” siger DIF’s formand, Hans Natorp.

De frivillige kræfter har båret idrætsforeningerne helskindet gennem foreningsidrættens største krise nogensinde Hans Natorp, formand for DIF

Der var de seneste uger ikke mange restriktioner tilbage på foreningsidrættens område, men alligevel er det en mærkedag 1. februar, når de sidste bånd, der har bundet idrætsforeningerne, forsvinder.

”Corona-tiden har understreget, at vi ikke kan tage det frivillige foreningsliv for givet, og at fællesskabernes betydning er uvurderlige for børn, unge og voksne. Vi har mærket en stor opbakning fra politikere og myndigheder lokalt og nationalt. Og samarbejdet med staten, kommunerne, institutioner og organisationer vil fortsætte i arbejdet med at komme de negative effekter af corona til livs. Idrætsforeningerne har gjort alt hvad der var muligt, og mere til. Nu skal vi danne fremtiden i fællesskab,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

For idrætsforeningerne betyder afskaffelsen af de sidste restriktioner, at betalende tilskuere til indendørs idræt fra på tirsdag ikke længere skal deles op i sektioner af 500, at der ikke er krav om coronapas i forbindelse med foreningsfitness og større publikumsarrangementer, og at der ikke skal bæres mundbind i idrætsfaciliteter.

Om indendørs arrangementer

I sin indstilling bemærker Epidemikommissionen, at I forhold til events, hvor mange personer samles stående til indendørs arrangementer kan arrangørerne i februar måned overveje at lave smitteforebyggende tiltag. Eksempelvis ved at opfordre til, at deltagere testes på forhånd, eller der opereres med øget afstand. Hvis arrangørerne er private erhvervsdrivende, er det fortsat muligt at stille krav om coronapas.

Der er altså ikke tale om en konkret anbefaling. DIF og DGI lader det være op til de enkelte foreninger at vurdere, om man ønsker at gøre brug af sådanne tiltag.

I ministerierne foregår der i øjeblikket en tværgående dialog om nogle eventuelle anbefalinger på børne- og ungdomsområdet i forbindelse med høj smitte. Derfor kan der på et senere tidspunkt komme information om anbefalinger som eksempelvis at klæde om hjemmefra. Der vil blive meldt ud fra DGI og DIF’s side, hvis det bliver relevant.

Disse restriktioner forsvinder 1. februar:

  • Betalende tilskuere til indendørs idræt ikke længere skal deles op i sektioner af 500.

  • Der ikke er krav om coronapas i forbindelse med foreningsfitness og større publikumsarrangementer.

  • Der er ikke krav om mundbind i idrætsfaciliteter.

Flere nyheder