Dyrbye udtaget til vinter-OL i slalom

DIF har udtaget Casper Dyrbye til vinter-OL i Beijing den 4.-20. februar. Dermed bliver Danmark repræsenteret i de alpine OL-konkurrencer i bjergene.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
17. jan 2022
DIF har udtaget Casper Dyrbye til vinter-OL i Beijing den 4.-20. februar. Dermed bliver Danmark repræsenteret i de alpine OL-konkurrencer i bjergene.

61 danske atleter er i øjeblikket kvalificeret til vinter-OL i Beijing, som begynder den 4. februar og varer 17 dage. 60 af de danske atleter skal konkurrere på isen i curling, ishockey og speedskating i Beijing. Nu har DIF udtaget Casper Dyrbye i mændenes olympiske slalomkonkurrence, så Danmark også bliver repræsenteret i sneen i Yanqing nord for Beijing.

”Jeg er rigtig stolt over at skulle repræsentere Danmark ved mit andet vinter-OL. Jeg føler lidt, at jeg har en revanche til gode efter vinter-OL i PyeongChang, hvor jeg mistede min ski i første gennemløb i slalomkonkurrencen og derfor ikke gennemførte. Nu har jeg mere erfaring end for fire år siden, hvilket forhåbentlig fjerner de værste nerver,” siger Casper Dyrbye.

Ved OL i PyeongChang i Sydkorea for fire år siden stillede Casper Dyrbye både op i storslalom og slalom. I storslalom opnåede Casper Dyrbye en samlet 60. plads, mens han efter en god start i slalomdisciplinen måtte udgå i første gennemløb med fire porte tilbage, fordi han mistede skien.

”OL er for mig det største, som jeg kan opnå som skiløber. Det er meget specielt, for alle følger med. Derfor vil jeg også give alt, hvad jeg har i mig og har et meget ambitiøst mål om at køre i top 30. Jeg ved, at det kan lade sig gøre, hvis alt flasker sig, for jeg blev nummer 26 til VM sidste år." - Casper Dyrbye

Casper Dyrbye opnåede OL-kravet blandt andet via sin 26. plads til VM i italienske Cortina i februar 2021. Derudover har Dyrbye vist fin form i resten af 2021 og er derfor nu udtaget af DIF.

”Ved OL i PyeongChang måtte Casper Dyrbye udgå. Nu har han fire års mere erfaring og et hav af yderligere slalomkonkurrencer i rygsækken. Han kan derfor gå mere afslappet ind til sit andet vinter-OL og forhåbentlig præstere på sit topniveau, som han fx tidligere har vist ved VM," siger den danske chef de mission Mikkel Sansone Øhrgaard.

”Selvom Casper Dyrbye og hans træner kommer til at bo i Yanqing væk fra den resterende danske OL-delegation, som bor i Beijing, så vil vi give ham al den støtte og support, som er mulig, så han føler sig som en del af det danske hold. Og så er Yanqing kun et par timer væk, så Dyrbye kan være sikker på, at vi sidder og hepper på tribunen, når han løber ned over pisten den 16. februar.”

Mændenes slalomkonkurrence afvikles den 16. februar i National Alpine Ski Centre i Yanqing, der ligger omkring 100 km fra Beijing.

Casper Dyrbye slutter sig til de 23 danske ishockeykvinder og 10 danske curlingspillere, der allerede er udtaget til det danske OL-hold. Senere følger udtagelsen af blandt andre 25 ishockeymænd og to danske speedskatere.

Følg vinter-OL på de sociale medier:

Følg ’Danmark til OL på ’ Facebook og Instagram.

Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar 2022 og afvikles i den kinesiske hovedstad Beijing. Danmark deltager med det største hold til et vinter-OL nogensinde.

Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar 2022 og afvikles i den kinesiske hovedstad Beijing. Danmark deltager med det største hold til et vinter-OL nogensinde.

Yderligere kommentarer

Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL, 51559334.

Flere nyheder