Danmarks Motionsuge

Danmarks Motionsuge vender tilbage

I 2021 inviterede idrættens organisationer og DR for første gang til bevægelsesfest i uge 41. ’Danmarks Motionsuge’ var en succes, og derfor har partnerskabet bag initiativet nu aftalt at gentage og udbygge motionsugen de kommende tre år.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Morten Bolvinkel
26. jan 2022
I 2021 inviterede idrættens organisationer og DR for første gang til bevægelsesfest i uge 41. ’Danmarks Motionsuge’ var en succes, og derfor har partnerskabet bag initiativet nu aftalt at gentage og udbygge motionsugen de kommende tre år.

Du kan godt glæde dig, hvis du har lyst til at prøve kræfter med nye og velkendte former for bevægelse og mærke det stærke fællesskab, idrætten har at byde på. For nu er det ganske vist: Hele Danmarks Motionsuge vender tilbage i uge 41 i både 2022, 2023 og 2024.

Danmarks Motionsuge så dagens lys sidste år, hvor DIF og de største af idrættens øvrige organisationer gik sammen med DR for at inspirere den danske befolkning til at bevæge sig mere. Det resulterede i et overdådigt 'tag-selv-bord' med tusindvis af gratis aktiviteter og bevægelsestilbud over hele landet.

DIF opfordrede i den forbindelse alle specialforbund og foreninger til at bakke op om motionsugen og byde ind med aktiviteter, som danskerne kunne smage på i løbet af uge 41. De øvrige idrætsorganisationer i partnerskabet spredte ligeledes ordet, og DR sendte en lang række programmer med bevægelsestemaer ugen igennem på deres mange flader.

Med motionsugen har vi en rigtig god mulighed for at præsentere endnu flere borgere for nogle meningsfulde aktiviteter og stærke idrætsfællesskaber. Hans Natorp, formand i DIF

Ifølge DR Medieforskning hørte cirka 3,1 millioner danskere om eller deltog i aktiviteterne. Det var med andre ord så stor en succes, at parterne altså nu er blevet enige om, at Danmarks Motionsuge skal fortsætte i fremtiden. Og i de kommende år er det målet, at endnu flere organisationer, interessenter og samarbejdspartnere skal involveres.

Et godt udstillingsvindue for idrætten
Danmarks Motionsuge er foreløbigt et 3-årigt samarbejdsprojekt mellem DIF, DGI, Dansk Skoleidræt, ISCA, Dansk Firmaidræt og DR. Det er første gang, at idrættens største organisationer er gået sammen i et projekt som dette, der skal være med til at samle danskerne i en stor bevægelsestradition.

Om partnerskabet og Danmarks Motionsuge siger DIF-formand Hans Natorp:

”Vi er meget glade for, at samarbejdet om Danmarks Motionsuge fortsætter, for vi arbejder hele tiden på at bevæge så mange danskere som muligt. Idræt og motion styrker både vores fysiske, sociale og mentale sundhed, og med motionsugen har vi en rigtig god mulighed for at præsentere endnu flere borgere for nogle meningsfulde aktiviteter og stærke idrætsfælleskaber."

Ambitionen er, at motionsugen skal vokse sig endnu større de kommende tre år med tusindvis af aktiviteter i foreninger, kommuner, arbejdspladser med videre. Så sæt kryds i kalenderen og glæd dig til uge 41. Hvad enten du er borger med mod på nye aktiviteter - eller del af en idrætsforening, som vil åbne dørene og være en del af bevægelsesfesten i uge 41.

Flere nyheder