Årets Energibundt er fra Østjylland

Tomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling. Foto: Lars Møller. Fri afbenyttelse til omtale af Årets Energibundt.
Tomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling modtog prisen som Årets Energibundt ved DRs SPORT 2021 fredag den 21. januar.
21. jan 2022
Tomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling modtog prisen som Årets Energibundt ved DRs SPORT 2021 fredag den 21. januar.

Fantastiske danske præstationer i både elite- og breddeidrætten blev fredag fejret ved DR’s SPORT 2021. Én af dem, der blev fejret, var 54-årige Thomas Wollesen Rambusch fra Malling, da han modtog prisen som Årets Energibundt for sit engagement i løbeklubben BMI Løb & Motion.

Prisen som Årets Energibundt er en anerkendelse af Thomas Wollesen Rambuschs utrættelige, frivillige arbejde, hvor han er en konstant kilde til nye initiativer i den østjyske løbeklub, der næsten hver eneste weekend samler lokale løbere, som sammen tager til løbearrangementer i hele Danmark.

”Det var en stor overraskelse, og jeg er utrolig glad og stolt over titlen. Årets felt af nominerede var virkelig stærkt – fuldt af ildsjæle, der gør en kæmpe indsats for deres lokalforeninger. Så jeg vil gerne takke for den fornemme pris og samtidig anerkende de mange andre energibundter og frivillige i BMI Løb & Motion. Jeg er stolt over, at jeg kan være med til at bidrage til vores forening,” siger Thomas Wollesen Rambusch.

Med titlen som Årets Energibundt følger 75.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner går til BMI Løb & Motion og 25.000 kroner til modtageren selv, Thomas Wollesen Rambusch. De øvrige to nominerede, Jesper Løntoft fra Østerbro Shotokan Karate og Lise Steenberg Olsen fra Nustrup Ungdomsforening, modtager hver 10.000 kroner for deres store, frivillige indsats.

Thomas Wollesen Rambusch har allerede gjort sig nogle indledende tanker om, hvad præmien skal anvendes til:

”De 50.000 kroner åbner op for nogle muligheder, vi ikke tidligere har haft i foreningen. Nu skal jeg tale med min kasserer og bestyrelse for at finde ud af, hvordan pengene kan komme flest mulige medlemmer til gode. Jeg tænker dog, at vi måske arrangerer en fællestur for foreningen – når forholdene tillader det – og kommer til at planlægge flere løb rundt omkring i Danmark, hvor vi kan gøre det lidt billigere for medlemmerne at deltage,” siger Thomas Wollesen Rambusch.

Foreningsliv kommer ikke af sig selv
Det er sjette år i træk, at Ørsted og Danmarks Idrætsforbund uddeler Årets Energibundt. Prisen skal sætte fokus på det utrættelige arbejde, som tusinder af frivillige yder i deres lokale idrætsforeninger og som betyder så afgørende meget for dansk breddeidræt.

Her er engagerede og passionerede frivillige som Thomas Wollesen Rambusch med til at skabe aktive lokalforeninger og sociale fællesskaber, der er med til at binde mennesker sammen på tværs af kulturel og social baggrund.

”Lokale energibundter som Thomas gør en kæmpe forskel for andre og er med til at skabe, drive og udvikle velfungerende lokalforeninger. De går forrest og bidrager til, at børn, unge og voksne kan nyde godt af sammenhold og fællesskab, mens de dyrker den idræt, de elsker. Danmarks rige foreningsliv er ikke opstået af sig selv, så vi skal huske at give et skulderklap til energibundter som Thomas og de tusindvis af andre frivillige, som lægger en enorm arbejdsindsats ude i foreningerne,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Endnu et corona-år
2021 blev endnu et år præget af restriktioner og talrige udfordringer for de danske idrætsforeninger. Det har sat fællesskabet under ekstra pres, men landets mange frivillige har løbende tilpasset foreningernes aktiviteter og holdt kontakten til medlemmerne varm.

”Frivillige energibundter har spillet en afgørende rolle for, at vi det seneste år har haft mulighed for at motionere og dyrke sport. De har tænkt kreativt og fundet nye løsninger og aktiviteter, som på trods af skiftende restriktioner, har været med til at fastholde fællesskabet og sammenholdet i idrætsforeningerne. Her er energibundter som Thomas helt afgørende for, at vi stadigvæk har aktive lokalforeninger, hvor vi kan mødes om sport og dyrke fællesskabet,” siger Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement hos Ørsted og medlem af dommerpanelet.

Læs mere om Årets Energibundt og de nominerede på orsted.dk/energibundt.   

 

Flere nyheder