Københavnsk Veteran Match sendte 20 veteraner i jobforløb

Storkøbenhavnsk samarbejde mellem eliteidrætsklubber og kommune sendte ledige i jobforløb og skaffede økonomiske midler til idrætstilbud målrettet skadede veteraner.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Johan Lyngholm-Bjerge
15. dec 2021
Storkøbenhavnsk samarbejde mellem eliteidrætsklubber og kommune sendte ledige i jobforløb og skaffede økonomiske midler til idrætstilbud målrettet skadede veteraner.

Årets Veteran Match blev en stor succes i hovedstaden.

Det står klart efter opgørelsen fra den storkøbenhavnske indsats, hvor skadede og ledige soldaterveteraner deltog i jobmatch-arrangement og blev hyldet på græsset og isen.

Veteran Match er et initiativ drevet af DIF Soldaterprojekt med ambitionen om at hjælpe veteraner videre i livet fra militær til civil. Sidste år afprøvede Københavns Kommune og F.C. København konceptet, inden det i år blev udbredt til hele landet med aktører fra både fodbold- og ishockeyverdenen.

Hovedstadsområdet var det første og største tilløbsstykke i rækken af Veteran Match henover oktober og november, og resultaterne er opløftende.

Ved jobmatchen i Parken, hvor virksomheder fra Københavns Kommunes, F.C. Københavns og Rungsted Seier Capitals netværk stillede sig til rådighed, deltog 30 aktivitets- og jobparate veteraner, hvoraf 20 af dem enten gik videre til yderligere jobsamtaler eller røg direkte i job. Altså lige knap 70 procent.

”I DIF bruger vi idrætten til at tage ansvar i samfundet, og det er Veteran Match et mønstereksempel på. Det er helt fantastisk, at vi via idrættens netværk og fællesskaber er lykkedes med at hjælpe en gruppe mennesker, som har betalt en høj pris for at kæmpe for vores land. Det motiverer os til at hjælpe endnu flere veteraner videre i livet fremadrettet,” siger Frans Hammer, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Stærk årlig tradition

En række større og mindre virksomheder medvirkede på jobmatch-dagen, og siden har kommunale jobkonsulenter fulgt op for at fastholde tilknytningen mellem veteraner og virksomheder. Til gavn for alle parter.

”Jeg er pavestolt og glad for resultaterne fra årets Veteran Match. Det er en vigtig sejr for de veteraner, der nu kommer i gang med at bruge deres særlige kompetencer ude hos virksomhederne. Nu er opgaven at bygge ovenpå det stærke fundament, vi har støbt. Vi skal gøre Veteran Match til en stærk årlig tradition, og jeg glæder mig til, at vi også i 2022 hylder vores veteraner og hjælper endnu flere i arbejde i hele landet,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), Beskæftigelses- og Intergrationsborgmester i Københavns Kommune.

Selve jobmatchen blev afviklet i Parken med bueskydning og musik fra Shaka Loveless som icebreaker. Siden sørgede F.C. København og Rungsted Seier Capital for stadionhyldest af de tilmeldte veteraner i forbindelse med klubbernes hjemmekampe i Superligaen og Metal Ligaen.

Herfra blev der solgt lodder og bortauktioneret signerede spillertrøjer bortauktioneret til gavn for DIF Soldaterprojekts arbejde med at skabe trygge idrætstilbud til skadede veteraner.

F.C. Københavns trøjer gik i alt for lige knap 62.000 kroner, mens Rungsted Seier Capital indsamlede cirka 17.000 kroner. Alle penge er gået ubeskåret til gavn for veteranerne.

”Vi er utroligt glade og stolte over at være en del af Veteran Match, der i år voksede til nye højder og gav endnu flere veteraner, der har ofret utroligt meget, nogle nye muligheder. Vi glæder os til at fortsætte udviklingen i de kommende år sammen med Københavns Kommune og DIF Soldaterprojekt, fordi vi kan se effekten og betydningen af det for så mange mennesker i en vanskelig situation,” siger bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm.

FAKTA OM VETERAN MATCH 2021

Bag Veteran Match 2021 stod DIF, samtlige hold i Metal Ligaen, alle klubber fra 3F Superliga, Esbjerg fra NordicBet Liga samt en række kommuner. Som de eneste håndboldklubber deltog Ajax København og København Håndbold også som arrangører af en Match Day-hyldest.

Formålet med Veteran Match er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet. Ambitionen er, at Veteran Match bliver en fast tilbagevendende begivenhed – over hele landet og i flere sportsgrene.

Flere nyheder