Idrætten kan fortsætte

DIF og DGI anbefaler, at idrætsforeningerne fortsætter med deres aktiviteter, selvom skolerne nu lukker lidt tidligere.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
8. dec 2021
DIF og DGI anbefaler, at idrætsforeningerne fortsætter med deres aktiviteter, selvom skolerne nu lukker lidt tidligere.

Idrætsforeningerne kan fortsætte deres aktiviteter. Det stod klart efter onsdagens pressemøde med statsminister Mette Frederiksen. Her blev det blandt andet annonceret, at folkeskoleeleverne skal hjemmeundervises nogle dage, inden de går på juleferie.

Mette Frederiksen slog dog fast, at foreningslivet ikke skulle holde pause, og DIF og DGI anbefaler alle foreninger at holde gang i idrætsaktiviteterne.

”Fysisk aktivitet i idrætsforeningerne er utrolig vigtige for medlemmernes fysiske og mentale sundhed. Derfor anbefaler vi, at foreningerne fortsætter med at udbyde træning, kampe og stævner.” Morten Mølholm Hansen, direktør for DIF

”Foreningerne er bygget på frivillighed, og derfor er foreningerne selvfølgelig fri til at træffe deres egne beslutninger, ud fra deres egne forudsætninger. Som sagt er det vores holdning, at man bør fortsætte med idrætsaktiviteterne, og jeg mener, at foreningerne ved at udbyde disse sunde aktiviteter netop tager et samfundsansvar,” siger Morten Mølholm.

Større sociale arrangementer og julefrokoster

På baggrund af Epidemikommissionens indstilling anbefaler regeringen, at arbejdspladser aflyser større sociale arrangementer, herunder julefrokoster.

”De fleste foreninger er ikke arbejdspladser. Alligevel anbefaler DIF og DGI, at foreningerne holder sig til intentionen i anbefalingen, hvor der et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag,” siger Morten Mølholm Hansen.

Der er ikke givet en præcis beskrivelse af, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.

Læs mere om anbefalinger og restriktioner for idrætten på www.dif.dk/corona
- her findes der også spørgsmål og svar om de yderligere anbefalinger, som gælder på idrættens område.

Flere nyheder