Nu kan du nominere Årets Energibundt 2021

DIF og Ørsted hylder hverdagens helte i dansk idræt
27. okt 2021
DIF og Ørsted hylder hverdagens helte i dansk idræt

Fælles pressemeddelelse af DIF og Ørsted

Det frivillige arbejde i landets idrætsforeninger skal hyldes, når Ørsted og Danmarks Idrætsforbund med prisen Årets Energibundt 2021 sætter fokus på det utrættelige arbejde, idrættens hverdagshelte yder i deres lokalforeninger.

Med prisen følger 75.000 kroner, og det er nu muligt at nominere den lokale ildsjæl, som går forrest og bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

Efter et udfordrende år med corona er aktivitetsniveauet igen stigende hos landets idrætsforeninger, som atter kan invitere deres mere end 1,9 mio. medlemmer ind i de aktive fællesskaber.

I genstarten af den danske breddeidræt har idrættens hverdagshelte spillet en afgørende rolle. Lokale ildsjæle har under skiftende restriktioner og retningslinjer løbende tilpasset deres aktiviteter og holdt kontakten til deres medlemmer – og frem for alt gået forrest og bidraget til sammenholdet i de danske idrætsforeninger.

Årets Energibundt går til en træner, holdleder, hjælper eller en helt fjerde, der med en særlig indsats bidrager til sammenholdet i en idrætsforening, og for sjette år i træk uddeles prisen og de medfølgende 75.000 kroner ved DR-showet SPORT 2021.

Medlemmer og alle andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger har frem til den 21. november 2021 mulighed for at indstille Årets Energibundt 2021 på orsted.dk/energibundt.

”Jeg er stolt over, at landets lokalforeninger har været i stand til at bibeholde en stor andel af deres mange medlemmer på trods af delvis nedlukning og usikkerhed om aktiviteter. Det har krævet en masse hårdt arbejde for de mange frivillige ildsjæle, som har ydet en ekstraordinær stor indsats for at binde dansk idræt sammen og sikre et aktivt fællesskab i landets idrætsforeninger. Vi glæder os derfor til at fejre vores mange ildsjæle i DIF-idrætten og kåre Årets Energibundt 2021,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Afgørende drivkraft for fællesskab

Et aktivt lokalforeningsliv er både vigtigt for lokalsamfundet og med til at skabe gode rammer for sammenhold og fællesskab, som spiller en vigtig rolle for sammenhængskraften i vores samfund og for danskernes mulighed for at mødes.

”Idrætsforeningerne i Danmark er en væsentlig drivkraft i vores lokalsamfund og er med til at binde os sammen på tværs af kultur og social baggrund. Her spiller de frivillige en helt afgørende rolle for, at vi har mulighed for at mødes og få glæde af fællesskabet og aktiviteterne i de mange tusinde idrætsforeninger over hele Danmark. Den indsats fortjener en stor anerkendelse, som vi med Årets Energibundt gerne vil være med til at sætte fokus på og hylde,” siger Jakob Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted.

Der er ikke faste kriterier for, hvad der skal til for at blive nomineret til Årets Energibundt. Det centrale i udvælgelsen er, at de frivillige er med til at gøre en forskel og sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater.

Om Årets Energibundt 2021

Prisen er på i alt 75.000 kroner, hvoraf 25.000 kroner går personligt til energibundtet for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kroner hver. 

Kandidaterne indstilles af medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger. Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIF’s 62 specialforbund.

Indstillingsperioden er fra den 27. oktober til den 21. november 2021. Herefter nominerer dommerkomitéen tre kandidater til prisen.

Indstilling af Årets Energibundt 2021 foregår på orsted.dk/energibundt.

Prisen uddeles ved DR SPORT 2021 den 8. januar 2022.

Om Ørsted

Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights' Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.472 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Om DIF

Danmarks Idrætsforbund (DIF) er Danmarks største idrætsorganisation, som arbejder for at fremme idrættens rammer og vilkår. DIF består af 62 specialforbund, 8.790 idrætsforeninger og over 470.000 frivillige, som dag skaber værdi og aktiviteter for næsten to millioner medlemmer i det danske idrætsliv.

DIF er også - sammen med DGI - initiativtager på ’Bevæg dig for livet’, som har til mål at få flest mulige danskere til at bevæge sig inden 2025.

DIF er også ansvarlig for de danske atleters deltagelse ved de Olympiske Lege (OL) som Danmarks Olympiske Komité og er samtidig organisationen, der går forrest i kampen mod matchfixing og doping.