Michael Laudrup forrest i stor hyldest af dansk idræt

I forbindelse med en stor hyldest til de danske idrætsstjerner blev Michael Laudrup kåret som den største sportsstjerne gennem de seneste 125 år.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
16. okt 2021
I forbindelse med en stor hyldest til de danske idrætsstjerner blev Michael Laudrup kåret som den største sportsstjerne gennem de seneste 125 år.

I samarbejde med DR fejrede DIF lørdag aften sit 125-års jubilæum i DR Koncerthuset ved at hylde de 125 største sportsstjerner siden DIF’s grundlæggelse.

Som aftenen skred frem, fik otte atleter en særlig præsentation, og blandt dem skulle befolkningen give deres bud, hvem de mente var det største sportsnavn i dansk idrætshistorie. Valget faldt på tidligere fodboldlandsholdsspiller Michael Laudrup, som fik overrakt en statue på scenen af H.K.H. Kronprins Frederik.

”Når jeg kigger rundt i salen og kigger på alle disse fantastiske atleter, så siger det mig, at man slet ikke kan lave en konkurrence ud af det. Jeg har siddet utallige weekender og set Ole Olsen køre speedway, Lene Køppen spille badminton og Jesper Tørring springe højdespring. På et tidspunkt spillede Anja Andersen og de andre håndboldspillere så godt, at jeg i en periode valgte kvindehåndboldlandsholdet frem for fodboldlandsholdet for herrer,” sagde Michael Laudrup og fortsatte:

”Jeg er fantastisk stolt, og jeg vil sige til alle jer atleter. At hvis I har nydt at følge mig, lige så meget, som jeg har nydt at følge jer, så kan jeg kun være utrolig stolt.”

Ud over Michael Laudrup kunne seerne stemme på Paul Elvstrøm (sejlsport), Ragnhild Hveger (svømning), Peter Schmeichel (fodbold), Wilson Kipketer (atletik), Viktor Axelsen (badminton), Caroline Wozniacki (tennis) og Eskild Ebbesen (roning).

Læs mere om kåringen og se listen over de 125 udvalgte atleter her

Flere nyheder