Er du klar til Hele Danmarks Motionsuge?

Om en uge kan du prøve kræfter med en lang række idrætter – helt gratis! Her slår foreninger over hele landet nemlig dørene op og inviterer alle indenfor i de lokale motionsfællesskaber.
4. okt 2021
Om en uge kan du prøve kræfter med en lang række idrætter – helt gratis! Her slår foreninger over hele landet nemlig dørene op og inviterer alle indenfor i de lokale motionsfællesskaber.

Har du altid haft lyst til at prøve cheerleading eller yoga? Er du mere til kroket, skumtennis eller bodypump? Eller har du længe tænkt på at støve fodboldstøvlerne af, lære at svømme crawl eller danse Hip Hop? 

Uanset hvad, så er det med at spidse øre nu. For når ’Hele Danmarks Motionsuge’ skydes i gang i uge 41, er der rigtig gode muligheder for at prøve kræfter med forskellige idræts- og bevægelsesaktiviteter. Alt du skal gøre er at tjekke ind på danmarksmotionsuge.dk og søge efter de aktiviteter i dit lokalområde, som du har lyst til at prøve.       

”Man kan se Danmarks Motionsuge som en stor idrætsbuffet, hvor der er mulighed for at smage på en hel masse spændende aktiviteter over hele landet. Og samtidig er det en perfekt anledning til at blive en del af et godt og sundt foreningsfællesskab,” siger Danmarks Idrætsforbunds formand Hans Natorp.  

Idrætten og DR i tæt samarbejde  

Bag Danmarks Motionsuge står DR, DIF, DGI, Firmaidrætten, Dansk Skoleidræt og den internationale breddeidrætsorganisation ISCA. Et partnerskab, som ønsker at give alle danskere mulighed for at bevæge sig en masse i motionsugen – både i foreningerne, i skolerne og på arbejdspladserne. 

Der skal med andre ord bygges videre og ovenpå de gode traditioner, som Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes Motionsdag har etableret i ugen op til efterårsferien. Der skal bare endnu flere med på motionsvognen - og derfor skal motionsugen nu udvides og være for alle.   

Sætter tryk på mediekedlerne

Det er første gang, at idrættens største organisationer og DR går sammen om at motivere og engagere befolkningen i at bevæge sig endnu mere. 

DIF har op til motionsugen appelleret til specialforbund og foreninger om at sprede budskabet om motionsugen og ikke mindst oprette konkrete aktiviteter på hjemmesiden, så der er masser af gode lokale tilbud at komme efter. Har din forening endnu ikke oprettet en aktivitet, er det stadig muligt at gøre via linket her.       

Også DR er Standby til Danmarks Motionsuge og har forberedt et væld af udsendelser og programmer. Både TV, radio og dr.dk vil i uge 41 dedikere en stor del af fladen til bevægelsestemaet, hvor programmer som ’Aftenshowet’, ’Formiddag på 4’eren’ og P3-succesen ’Curlingklubben’ byder sig til.