Høje-Taastrup Kommune nummer 21 i stor idrætsundersøgelse

Høje-Taastrup Kommune indtager en 21.-plads i en stor undersøgelse, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.
11. okt 2021
Høje-Taastrup Kommune indtager en 21.-plads i en stor undersøgelse, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.

I en ny kommuneundersøgelse fra DIF ligger Høje-Taastrup Kommune placeret som nummer 21 ud af 93 kommuner, når det kommer til vilkårene for de lokale idrætsforeninger. Undersøgelsen vurderer og rangerer kommunerne på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder; frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Der er blandt andet benyttet input fra 2.628 idrætsforeningers besvarelser af spørgeskemaer.

Det er tredje gang, at DIF gennemfører undersøgelsen, og i forhold til den seneste undersøgelse i 2017 er Høje-Taastrup Kommune faldet 16 pladser ned ad ranglisten.

Idrætten i kommunalvalget

Den 16. november er der kommunalvalg i Danmark. DIF’s formand, Hans Natorp, opfordrer kandidaterne til at gå på opdagelse i undersøgelsen.

”Velfungerende idrætsforeninger giver glade og sunde indbyggere i kommunerne. Derfor bør politikerne være optaget af at sikre idrætsforeningerne gode rammer og vilkår og støtte op om de frivillige kræfter. Jeg håber, at denne undersøgelse kan være med til at sætte idrætten på dagsorden i valgkampen,” siger Hans Natorp og fortsætter:

”Vi har tidligere oplevet, hvordan undersøgelsen har skabt debat om idrættens vilkår i de enkelte kommuner og været katalysator for nye initiativer og indsatser på området. Jeg håber, det også bliver tilfældet denne gang.”

Parametrene i undersøgelsen er en blanding af objektive, statistiske tal og subjektive bedømmelser fra tusindvis af DIF’s foreninger. Hele undersøgelsen findes på adressen https://kv21.dif.dk/da/kommuneundersogelse,hvor man kan se, hvordan kommunerne ligger i forhold til hinanden samt de enkelte kommuners resultater på samtlige 21 parametre.

Top fem i undersøgelsen:

1. Skive Kommune

2. Roskilde Kommune

3. Vallensbæk Kommune

4. Nordfyns Kommune

5. Thisted Kommune

For politiske kommentarer kontakt:

Hans Natorp, formand for DIF, hna@dif.dk, 31 44 40 15

For kommentarer til kommuneundersøgelsen kontakt:

Thomas Baagø-Rasmussen, analytiker i DIF, thbr@dif.dk, 61 65 08 15