Nu starter Veteran Match: Superligaen og Metal Ligaen hjælper ledige i job

I denne uge kickstartes den landsdækkende Veteran Match med både jobmatch og hyldest af danske soldaterveteraner.
29. sep 2021
I denne uge kickstartes den landsdækkende Veteran Match med både jobmatch og hyldest af danske soldaterveteraner.

Frem mod og hen over weekenden vil 3F Superligaen og Metal Ligaen stå i danske soldaterveteraners tegn. 

Her sparkes og skøjtes DIF’s landsdækkende Veteran Match 2021 i gang med en klar ambition om at hjælpe skadede og ledige danske veteraner videre i livet. Mennesker, der har betalt en høj pris som udsendte for Danmark i alverdens brændpunkter, men som grundet fysiske og/eller mentale mén nu kan have svært ved at finde fodfæste i dagligdagen.

Alle klubber i 3F Superligaen, hele Metal Ligaen (Danmarks bedste ishockeyliga for herrer), 1. divisionsklubben Esbjerg samt 13 kommuner på tværs af hele landet er med i Veteran Match, som kombinerer stadionhyldest af veteraner med en indgang til arbejdsmarkedet.

”Med Veteran Match forsøger vi at give noget tilbage til de mennesker, der har ofret sig for et større formål. Med den seneste udvikling i Afghanistan in mente er det afgørende for os, at vi giver noget tilbage i form af konkrete initiativer, der viser vores støtte,” siger Jette Albinus, bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund og oberst i Forsvarskommandoen.     

I jobmatchen går Superliga-klub, ishockeyklub og kommune i hvert enkelt lokalområde sammen om at matche netværk med ledige veteraner med henblik på eksempelvis flexjob eller virksomhedspraktik.

Første jobmatch-dag finder sted fredag d. 1. oktober på F.C. Københavns hjemmebane Parken, mens skøjtearenaer og øvrige Superliga-stadions afvikler jobmatch-events senere i oktober med sidste arrangement i starten af november. 

I samme periode finder stadionhyldester sted i forbindelse med Metal Liga- og 3F Superliga-kampe med første Match Day-event på torsdag d. 30. september, når Herlev Eagles tager imod SønderjyskE Ishockey.

Derefter følger 3F Superligaen op med fem kampe i Veteran Matchens tegn søndag d. 3. oktober.

På kampdagene landet over vil klubberne søsætte en lang række aktiviteter for at støtte op om det gode formål. Eksempelvis vil F.C. København og F.C. Midtjylland i weekenden stille op mod henholdsvis Viborg og AGF i spillertrøjer med Veteran Match-logo, hvorefter trøjerne vil blive bortauktioneret og indtægten doneret til DIF Soldaterprojekts arbejde med tilbud til skadede soldaterveteraner.

”Vi er med i projektet for at kaste lys på en vigtig dagsorden for en udsat gruppe mennesker. Vi håber, at vi kan give veteranerne en god oplevelse og troen på, at der er en vej tilbage. I samarbejde med vores erhvervspartnere indsamler vi penge, skaber opmærksomhed og faciliterer netværksarrangementer, hvor veteranerne i trygge omgivelser kan bygge bro til det etablerede arbejdsmarked,” siger Marketing & Support Director i FC Midtjylland samt medlem af den nationale styregruppe for Veteran Match, Preben Rokkjær.

Fakta:

Her finder jobmatch-dage sted:

1/10: Parken
4/10: Rødovre Centrum Park
6/10: Bentax Arena i Aalborg 
7/10: MCH Arena I Herning 
14/10: Nature Energy Park i Odense 
11/10: Sydbank Park i Haderslev 
4/11: Vejle Stadion 

Her er der stadionhyldest:

30/9: Herlev Eagles - SønderjyskE Ishockey
1/10: Esbjerg Energy - Herning Blue Fox
2/10: Frederikshavn White Hawks - Odense Bulldogs
3/10: Silkeborg IF - FC Nordsjælland                 
3/10: AaB - SønderjyskE            
3/10: FC Midtjylland - AGF        
3/10: Randers FC - Brøndby IF                         
3/10: FC København - Viborg FF                        
4/10: Esbjerg FB - HB Køge & Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital
5/10: Rødovre Mighty Bulls - Odense Bulldogs
7/10: Aalborg Pirates - Herlev Eagles                                          
8/10: Odense Bulldogs - Herning Blue Fox
9/10: Rungsted Seier Capital - Frederikshavn White Hawks
10/10: SønderjyskE - Herning Blue Fox                                       
15/10: Viborg FF - Silkeborg IF
17/10: FC Nordsjælland - FC Midtjylland         
17/10: Odense Boldklub - Randers FC             
18/10: AGF - AaB                        
17/10: Brøndby IF - Vejle Boldklub                                                                          
31/10: SønderjyskE - Silkeborg IF
7/11  : Vejle Boldklub - SønderjyskE