OL- og PL-atleter løber Royal Run med H.K.H. Kronprinsen

Når Royal Run finder sted på søndag d. 12. september, bliver det i selskab med de netop hjemvendte atleter fra De Olympiske - og Paralympiske Lege. Sammen skal de løbe ’Æresrunden’ med H.K.H. Kronprinsen.
9. sep 2021
Når Royal Run finder sted på søndag d. 12. september, bliver det i selskab med de netop hjemvendte atleter fra De Olympiske - og Paralympiske Lege. Sammen skal de løbe ’Æresrunden’ med H.K.H. Kronprinsen.

De har været afsted og kæmpet for Dannebrog, men hyldesten fra danskerne på lægterne er pga. corona-pandemien udeblevet under legene.

Nu kommer muligheden for at hylde de hjemvendte atleter, når de på søndag den 12. september skal deltage i ’Æresrunden’ som en del af Royal Run i København.

Sammen med H.K.H. Kronprinsen løber atleterne og deres nærmeste familie og venner One mile (1,609 km.) Starten går kl. 17:40 fra Nyhavn, hvor kronprinsen løber i spidsen af den samlede gruppe OL- og PL -atleter.

Kl. 17:50 forventes det, at gruppen af atleter og deres nærmeste løber ind på Amalienborg Slotsplads og i mål, hvor danskerne inviteres til at komme og heppe på de danske sportsstjerner.

Blandt deltagerne i ’Æresrunden’ er blandt andre skeetskytten Jesper Hansen, der vandt sølv i Tokyo, Frederic Vystavel og Joachim Sutton, der roede sig til bronze, flere atleter fra landsholdet i kørestolsrugby og Daniel Wagner, der vandt bronze i længdespring.

Deltag i hyldesten

Danskerne opfordres til at tage de rød-hvide flag med og hylde de hjemvendte atleter, når de løber i mål med kronprinsen på Amalienborg Slotsplads.

”Vi kan ikke forestille os en bedre måde at hylde atleterne på, og vi håber, at danskerne vil benytte sig af muligheden for endelig at få lov til at fejre nogle af de atleter, der netop har været i ilden i Tokyo,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, og med i Royal Runs styregruppe.

OL-atleter:

Andreas Schou, Ridning

Ida Karstoft, Atletik

Christina Juhl Johansen, Roning

Frida Sanggard Nielsen, Roning

Frederic Vystavel, Roning

Joachim Sutton, Roning

Simone Tetsche Christensen, BMX

Lærke Olsen, Judo

Sebastian Fini, Mountainbike

Jesper Hansen, Skydning

Rikke Mæng Ibsen, Skydning

Julie Funch, Kajak

Emma Beiter Bomme, Atletik

Trine Dahl Pedersen, Roning

Astrid Glenner-Frandsen, Atletik

Maja Jager, Bueskydning

Peter Flarup, Ridning

Para-atleter (Flere navne følger)

Daniel Wagner, Atletik

Kristel Walter, Atletik

Bjørk Kjellmann, Atletik

Christian Lykkeby, Atletik (deltager i Elite Milen)

Kristian Bak Eriksen, Kørestolsrugby

Sebastian Frederiksen, Kørestolsrugby

Finn Fernando Jørgensen, Kørestolsrugby

 

Om Royal Run

78.010 er nu tilmeldt Royal Run. (Tilmeldingstal pr. 8. september).

 • Royal Run afholdes i Danmark søndag den 12. september 2021
 • I Danmark afholdes Royal Run 2021 fem steder: Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg samt på Bornholm.
 • I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.
 • De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.
 • På Bornholm er der Royal Run uden kongelig deltagelse. Arrangørerne er DGI Bornholm og Viking Atletik.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
 • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.
 • Royal Run måtte aflyses i 2020 pga. corona-restriktioner.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Det er muligt at tilmelde sig Royal Run indtil fredag den 10. september kl. 23:59
 • Tilmelding foregår på royalrun.dk