Yngste paralympiske deltager bærer den danske fane ud

Med sine blot 18 år har Bjørk Kjellman Nørremark deltaget ved de Paralympiske Lege for første gang. Nu skal hun bære den danske fane ud ved afslutningen på legene søndag den 5. september.
5. sep 2021
Med sine blot 18 år har Bjørk Kjellman Nørremark deltaget ved de Paralympiske Lege for første gang. Nu skal hun bære den danske fane ud ved afslutningen på legene søndag den 5. september.

Fælles pressemeddelelse for DIF og Parasport Danmark

Bjørk Kjellman Nørremark er ikke blot et stort atletik-talent – hun er også en vigtig rollemodel for unge atleter. Derfor er Bjørk valgt som dansk fanebærer til afslutningsceremonien ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

”Jeg er meget beæret over at få lov til det. Jeg synes, det er rigtig stort. Det er en rigtig god afslutning på et ikke så godt PL fra min egen side rent konkurrencemæssigt. Jeg synes, det er med til at give mig noget motivation og håb og noget at kæmpe for fremover. Det gør mig ivrig efter at præstere bedre næste gang,” fortæller Bjørk, der kommer fra Hvidovre Atletik.

Chef de mission, Nicklas Bjaaland fra DIF, fortæller om valget af Bjørk som fanebærer:
”Bjørk er en meget talentfuld ung udøver, som på fornemmeste vis er trådt ind i det her PL. Hun har fremtiden foran sig og symboliserer den rejse, som vi er på frem mod Paris i 2024. Hun er en rollemodel for andre unge mennesker, og det er vigtigt, at de unge har noget at spejle sig i. Derfor er hun en oplagt kandidat til at bære fanen ud.”

Paris i horisonten

I 2024 skal de Paralympiske Lege afholdes i Paris, og hos Parasport Danmark er der stor begejstring for valget af Bjørk som fanebærer og samtidig et håb om, at hun vil være at finde i den danske PL-trup om tre år:

”Bjørk er en fantastisk atlet, som andre unge kan spejle sig i. Hun blev udtaget sent og har taget det i stiv arm. Hun har været en fornøjelse at have med herned. Hun har et stort potentiale, og vi synes, hun er den helt rigtige til at bære den danske fane ud. Bjørk er vores yngste atlet, og på mange måder er hun et produkt af vores talentudvikling og scouting. Hun er med her i Tokyo for at suge til sig, og forhåbentlig giver oplevelserne hende endnu mere appetit. Hun har taget så meget læring med sig, at det vil betyde, at Paris vil føles meget mere hjemmevant,” fortæller Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark.

Stor oplevelse at være til PL

Bjørk Kjellman Nørremark stillede op i længdespring, men fik ikke det resultat, hun havde håbet på, da hun lå et stykke fra sin personlige rekord. Der har dog stadig været plads til at glæde sig over det at være af sted:

”Det har været overvældende på mange punkter. Der er mange indtryk, og jeg har haft nogle helt vilde oplevelser hernede. Det er fedt at se så mange mennesker med så mange udgangspunkter dyrke elitesport. Det er livsbekræftende og viser bare, at man kan så meget mere, end man tror. Alle de mennesker, der er her, viser det, parasport kan. Hvis man kæmper for det, så kan man sgu gøre det,” slutter hun.

Ceremonien finder sted den 5. september og markerer afslutningen på de Paralympiske Lege.

Info om Bjørk Kjellman Nørremark

Disciplin: Atletik (længdespring)
Født: 25. september 2002
PL-erfaring: Debutant
Bedste resultater: 5. plads ved EM i 2021
Klasse: T47
Handicap: Medfødt armdefekt (mangler venstre hånd)
Bopæl: Hvidovre
Klub: Hvidovre Atletik og Motion

DIF, Parasport Danmark og Team Danmark

Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.

Yderligere info om PL

Se mere info på www.paralympiskelege.dk samt Facebook og Instagram (Danmark til PL). Det officielle danske OL- og PL-hashtag er #allfordenmark