Alle superligaklubber og hele isligaen i fælles kamp for de danske soldaterveteraner

Sidste år havde Veteran Match premiere i København. Til efteråret bliver initiativet landsdækkende, når Metal Ligaen i ishockey og klubberne i 3F superligaen er med til at hylde de danske soldaterveteraner – og sammen med kommuner, erhvervsliv og DIF Soldaterprojekt sætter ind for at få skadede veteraner i job.
30. aug 2021
Sidste år havde Veteran Match premiere i København. Til efteråret bliver initiativet landsdækkende, når Metal Ligaen i ishockey og klubberne i 3F superligaen er med til at hylde de danske soldaterveteraner – og sammen med kommuner, erhvervsliv og DIF Soldaterprojekt sætter ind for at få skadede veteraner i job.

Da FC København, Københavns Kommune og DIF sidste efterår lancerede Veteran Match 2020 var ambitionen, at konceptet på sigt skulle blive en fast tilbagevendende begivenhed – ikke bare i København, men over hele landet og i flere sportsgrene.

Når Veteran Match 2021 løber af stablen fra slutningen af september, bliver der taget et gevaldigt skridt ift. ambitionen. Hele Metal Ligaen, som dermed lægger endnu et lag på deres veteran-indsats, og samtlige klubber fra Superligaen i fodbold samt 1. divisionsklubben Esbjerg er klar til at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på jobmarkedet.

Det sker dels gennem en række netværksarrangementer, hvor veteranerne i trygge rammer mødes med erhvervslivet, dels gennem ’match day’-arrangementer, hvor veteranerne hyldes, og hvor der genereres penge til at styrke arbejdet med skadede veteraners foreningsdeltagelse.

”Et nationalt veteranmatch-arrangement på tværs af sportsgrene, klubber og landsdele er en stor sejr for de danske veteraner. For på den måde kan ledige veteraner vise deres mange gode færdigheder frem og få hjælp til at vende tilbage til et godt civilt liv. I Københavns Kommune ved vi allerede, via vores nuværende indsats, hvor utrolig meget veteranerne kan bidrage med, når de bliver hjulpet godt i gang med praktikker og jobåbninger. Derfor glæder jeg mig over, at endnu flere arbejdsgivere over hele landet nu kan komme i kontakt med de dygtige veteraner” siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Veteraner kom i job
Cecilia Lonning-Skovgaard var sidste år en af initiativtagerne til Veteran Match 2020 sammen med DIF Soldaterprojekt og FC København, der ligeledes oplevede konceptet som en stor succes. Bl.a. lykkedes det – trods adskillige corona-benspænd – at afvikle et jobmatch-arrangement, som fik 8 veteraner i gang med flexjob, virksomhedspraktik eller andre former for beskæftigelse.

”Det var en meget positiv oplevelse for os at være med til at starte Veteran Match op sidste år, og vi er glade for at opleve, hvordan projektet nu virkelig får vinger og bliver nationalt. Formålet er vigtigt og vi har selv fundet en dygtig medarbejder gennem sidste års event. Vi ser meget frem til igen at være en del af det”, siger Daniel Rommedahl, Director of Football Operations and International Affairs hos Parken Sport og Entertainment.

Samarbejde på tværs af landsdele og sportsgrene
En af de klubber, der deltager i Veteran Match 2021 og har engageret sig i styregruppen bag konceptet er FC Midtjylland. Her er formålet med at deltage klart:

”I FC Midtjylland etablerede vi for 4 år siden FCM Samfund, hvor vi hjælper børn og unge mennesker i vores region som oplever udfordringer i livet. Fra starten har det handlet om julegaver og integration i vores 144 samarbejdsklubber, hvor vi har opnået bemærkelsesværdige resultater. Senest har vi etableret projekter hvor vi hjælper unge mennesker på kanten af samfundet med at finde og forløse det talent, som alle mennesker er i besiddelse af. De kompetencer, vi har opnået i arbejdet, vil vi gerne sætte i spil for soldaterveteranerne, i et samspil med vores enorme netværk af erhvervspartnere”, siger Preben Rokkjær, Marketing- & Support Direktør i FC Midtjylland

Veteranfokus i ishockey-sporten
Også ishockeysporten har meldt sig klar til Veteran Match 2021, og samtlige hold i Metal Ligaen bliver en del af konceptet.

”Veteranindsatsen har længe haft vores bevågenhed. I 2020 spillede vi en veteran-kamp med deltagelse af forsvarsministeren på flagdagen. Derudover kører flere af vores klubber deciderede veteran-indsatser via vores Operators-koncept, hvor ishockeysporten bruges til at øge livskvaliteten hos skadede veteraner. I det hele taget har veteranerne særlig fokus og er prioriteret som et selvstændigt spor i vores strategiarbejde frem mod 2025. Derfor er det helt logisk for os at bakke op om og deltage i Veteran Match 2021”, siger Ulrik Larsen, direktør i Danmarks Ishockey Union.

Den store opbakning og det brede setup vækker glæde i DIF.

”Veteran Match-konceptet blev skudt rigtig flot i gang sidste år, og i DIF glæder vi os over, at det kan tages til nye højder i år. Erfaringerne fra DIF Soldaterprojekt viser med al tydelighed, at netop sport og fællesskaber er vigtige virkemidler i veteranernes kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match 2021.

--

FAKTA

Om Veteran Match 2021
Formålet med Veteran Match 2021 er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet.

Det sker dels gennem netværksarrangementer, hvor veteranerne i trygge rammer mødes med erhvervslivet, dels gennem en række match day-arrangementer i efteråret med forskellige aktiviteter, som hylder de danske veteraner. Sammen med bl.a. salget af særlige pins går overskuddet til at styrke arbejdet med skadede veteraners foreningsdeltagelse.

Bag Veteran Match 2021 står DIF, samtlige hold i Metal Ligaen, en lang række fodboldklubber fra superligaen og 1. division i fodbold samt en række kommuner.

Ambitionen er, at Veteran Match bliver en fast tilbagevendende begivenhed – over hele landet og i flere sportsgrene.

Fra Metal Ligaen deltager:
Aalborg Pirates, Esbjerg Energy, Frederikshavn Whitehawks, Herlev Eagles, Herning Bluefox, Odense Bulldogs, Rungsted Seier Capital, Rødovre Mighty Bulls og SønderjyskE

Fra 3F Superligaen og 1. division deltager følgende fodboldklubber:
AAB, AGF, Brøndby IF, Esbjerg, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, OB, Randers FC, Silkeborg IF, SønderjyskE, Vejle og Viborg FF

I københavnergruppen deltager desuden Ajax Håndbold.

Styregruppen bag Veteran Match 2021:

  • Cecilia Lonning-Skovgaard, integrations- og beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune
  • Ulrik Larsen, direktør i Danmarks Ishockey Union
  • Thomas Bjuring, kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union
  • Daniel Rommedahl, Director of Football Operations and International Affairs i Parken Sport og Entertainment
  • Preben Rokkjær, Marketing- & Support Direktør i FC Midtjylland
  • Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund
  • Britt Spangsberg, kommunikations- og HR-chef i DIF
  • Frans Hammer, næstformand i DIF